Yalova Halk Sağlığı İl Müdürü Dedecan:

Yalova Halk Sağlığı İl Müdürü Dedecan: -Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının görülmediği güvenli bir iliz. Halkımız rahat olabilir


YALOVA (A.A) - Yalova Halk Sağlığı İl Müdürü İbrahim Dedecan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının görülmediği güvenli bir iliz. Halkımız rahat olabilir dedi.
     Dedecan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kene ısırması nedeniyle oluşan KKKA hastalığına Yalovada rastlamadıklarını belirtti. Dedecan, Şu anda ilimizde kene ile ilgili bir vaka yok. İl dışında kene tutulması olup ama ilimizde yaşayan 2 vatandaşımız oldu. Bunun dışında bir sıkıntı yok dedi.
     Bu hastalık konusunda Yalovanın güvenli bir il olduğuna vurgu yapan Dedecan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının görülmediği güvenli bir iliz. Halkımız rahat olabilir. Pikniğe gidebilir. Ama her ihtimale karşı önlemleri olsun. Piknik amaçlı olarak doğal alanlarda bulunanlar döndüklerinde, üzerlerini mutlaka kene yönünden kontrol etmelidirler. Kenelerin vücuda girebileceği yerlerin kapatılması örneğin pantolon paçalarının çorap içine alınması, çizme giyilmesi alınacak basit fakat etkin tedbirlerdendir diye konuştu.
     Dedecan, bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ilaçlama çalışmalarını yürüttüğünü, kendilerinin ise bilgilendirme çalışmaları yaptığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalova Halk Sağlığı İl Müdürü Dedecan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER