Yaralı keçi, tedavi edildi

Yaralı keçi, tedavi edildi -Bursada, yabani hayvanların saldırısı sonucu yaralandığı tahmin edilen gebe keçi, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezinde sağlığına kavuşturuldu (Fotoğraflı-Görüntül


BURSA (A.A) - Bursada, yabani hayvanların saldırısı sonucu yaralandığı tahmin edilen gebe keçi tedavi edildi.
     Yaklaşık 1,5 ay önce Uludağ civarında yolda yaralı keçi gören vatandaşlar, durumu Osmangazi Belediyesine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, keçiyi belediyenin Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezine götürüp, tedavi altına aldı.
     Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Aysu İlman Altıkardeşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, keçinin merkeze getirildiğinde çok kan kaybettiğini belirlediklerini, antibiyotik tedavisine başlandığını söyledi.
     Altıkardeşler, ilk başta keçinin gebe olabileceğini düşünmediklerini ifade ederek, "Tedaviyi takip ederken hayvanın normalden fazla ot yediğini gördük. Karnında anormal şişlik oluşmaya başladı. Gebe olabilir mi- diye düşündük. Ultrason muayenesinde keçinin yavrusu olacağını öğrendik" diye konuştu.
     Keçinin vücudunda ısırık yaraları tespit ettiklerini anlatan Altıkardeşler, şöyle konuştu:
     "Enfekte yaralar bunlar. Keçinin yabani hayvanların saldırısına uğrayabileceğini düşündük. Çünkü buraya birçok hayvan geliyor. Özellikle dağ yolunda kurtların, tilkilerin ya da yaban domuzlarının saldırısına uğramış hayvanlar görüyoruz. Keçinin üzerindeki yaralar da buna benzediği için, ısırık yarası tedavisi uyguladık. Bu tip yaralanmalar çok tehlikeli. O yüzden keçiye yoğun bir tedavi programı uyguladık. Şu anda bütün hastalıklarını atlatmış durumda ve gebeliğinin keyfini çıkarıyor."
     Keçinin tedavisinin tamamlandığını ancak sahibinin tespit edilemediğini anlatan Altıkardeşler, "Keçinin kulağındaki küpeye bakarak araştırma yaptık. Hayvanın satılmış olduğunu öğrendik. Daha da geriye gidemedik. Bu süreçte hiç kimseden telefon gelmedi. O zaman keçiyi, diğer bütün sahipsiz hayvanlarımız gibi ailemizden biri olarak kabul ettik. Ona Gülistan adını verdik. Burada yaşamaya devam edecek. Şimdi bir de oğlağımız olacak" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Volkan Bayraktar / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yaralı keçi, tedavi edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER