Yaralı vaşak, uçakla İstanbula gönderildi

Yaralı vaşak, uçakla İstanbula gönderildi -Bayburt bölgesinde yaralı halde bulunarak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen vaşağın vücudunda ilk belirlemelere göre 14 adet saçma tespi


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alınan ve vücudunda 14 adet saçma tespit edilen yaralı vaşak, tedavi için uçakla İstanbula gönderildi.
     Bayburt bölgesinde köylüler tarafından, doğada silahla vurulmuş vaziyette bulunan vaşak, Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine gönderildi.
     Barınakta bir süre bakımı yapılan vaşak, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından tedavi edildi.
     İstanbul Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkililerinin devreye girmesi üzerine, vücudunun çeşitli yerlerinde derinde bulunan saçma tanelerinin İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinde ameliyatla çıkarılmasına karar verildi.
     Milli Parklar Erzurum Şube Müdür Vekili Yusuf Soysal ile beraberindekiler, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bakımı yapılan vaşağı kafes içerisine alarak, Erzurum Havalimanından tarifeli uçakla İstanbula gönderdi.
     Şube Müdür Vekili Soysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, vaşağın Bayburt Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yaralı olarak gönderildiğini belirterek, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde yaralı hayvanın bakımının yapıldığını söyledi.
     Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesinde vaşağın gerekli tedavilerinin de yapıldığını anlatan Soysal, Ancak burası rehabilitasyon merkezi olması nedeniyle, vaşağı İstanbulda veteriner fakültesine tedavinin devamı için gönderiyoruz. Tedaviden sonra da İstanbulda rehabilitasyon merkezinde bakımına devam edilecek dedi.
     Vaşağı uçakla gönderdiklerini ifade eden Soysal, Vaşağımız bugün gidiyor. Hayvan buraya geldiği zaman yaralıydı, köylü vatandaşlar tarafından bulunmuş. Tabii durumuyla ilgili çok bilgimiz yok. İstanbuldaki tedavisinin ardından daha net bilgiler ulaşacak elimize diye konuştu.
    
     -Vücudundaki saçma tanelerinin çıkarılması gerekiyor-
    
     Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Okumuş da 25 Şubat Pazartesi günü Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından vaşağın kendilerine ulaştırıldığını belirterek, yapılan muayenede vaşağın ateşli silahla vurularak yaralandığını tespit ettiklerini söyledi.
     Vaşağın kafatası kısmından yaralandığını anlatan Okumuş, şunları kaydetti:
     Vücudunda saçmaların bulunduğunu tespit ettik. Hemen gereken işlemler, ekibimiz tarafından gerçekleştirildi. Elbette ki bu haliyle uzun süre doğada kaldığı için genel durumu son derece kötüydü. Özellikle yapılan sıvı takviyesiyle hasta hayvanın kendine gelmesi ve yaralarının temizliği, olası bozukluklara yol açabilecek saçma tanelerinin uzaklaştırılması gerçekleştirildi. Vaşağın İstanbula ulaşmasını sağlayacak kadar sağlıklı olmasını temin ederek, kısmi sağlıkla İstanbula yolcu ettik.
     Okumuş, Vücudundaki saçma tanelerinin çıkarılması gerekiyor. Ancak bu işlemlerin ardından sağlığına kavuşabilir. Bunun için İstanbula sevkini sağladık diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız - Sagip Sezginer
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Yaralı vaşak, uçakla İstanbula gönderildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER