Yarım asırlık asmalı dükkan

Yarım asırlık asmalı dükkan -Ayvalıkta 1940lı yıllarda yapılan bir dükkanın içinde büyüyen ve duvarından dışına çıkarılan asma, görenleri şaşırtıyor


BALIKESİR (A.A) - Ayvalıkta 1940lı yıllarda yapılan bir dükkanın içinde büyüyen ve duvarından dışına çıkarılan asma, görenleri şaşırtıyor.
     İlçenin Fevzipaşa Mahallesinde bulunan eski bir sıcak demirci dükkanının sahibi 86 yaşındaki Nejdet Saban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dükkanında artık demir işçiliğinin yapılmadığını ancak her gün gelip burada zaman geçirdiğini söyledi.
     Dükkanın bulunduğu yerde 1943 yılında Rumların deri üretimi yaptıklarını anlatan Saban, şöyle konuştu:
     O zamanlar fabrika gibi bir yermiş. Biz o yıllarda buradaki eski yapıyı kiraladık ancak yıkıldı. Sahibi eski dükkanından çıkan malzemeleri kullanarak başka bir yere otel inşa etti. Kalan malzemeleri bize bırakıp siz de kendinize bir yer yapın dedi. Biz de kalıntılarla burada küçük yeni bir dükkan yaptık. 1946da ben askere gittim. Askerden geldikten sonra dükkanın yan tarafından iki küçük asma büyümeye başladı. İşimiz genişleyince dükkanı büyütmek zorunda kaldım. Asmanın birini kestim ancak diğerine baba hatırası olduğu için kıyamadım.
     Zamanla büyüyen asmayı duvarda açtığı delikle dışarı çıkardığını ifade eden Saban, Asma halen canlılığını koruyor. Yaz aylarında dükkanın çevresi asmayla yeşilleniyor. Eski bir yapı, asmayla yeşillenince bölgeye gelenlerin ilgisini çekiyor. Bu yüzden yaz aylarında iş yapmasam da dükkan, sohbetler ve meraklılarla boş kalmıyor dedi.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yarım asırlık asmalı dükkan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER