Yarın Miraç Kandili

Yarın Miraç Kandili -AK Parti Malatya milletvekilleri Çalık ve Şahin, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ile Mustafa Şahin, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Çalık, mesajında, kandil gecelerinin toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği özel geceler olduğunu belirtti. Milletin asırlardan bu yana heyecan ve coşkuyla kutladığı Miraç Kandilinin de böylesi gecelerden biri olduğunu ifade eden Çalık, şunları kaydetti:
     Miraç, Yüce Rabbimizle buluşma, Onun katında yücelme ve yükselme ve bu vesileyle yüksek insani sorumluklar üstlenmek demektir. Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammedin hikmet dolu bu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir
     Milletvekili Şahin de yarın gece idrak edilecek kandilin, Hazreti Peygamberin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç Gecesi olduğunu belirtti.
     Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Manevi duygularımızı canlandıran, iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan kutsal gün ve geceler, bizlere, iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allahın rızası doğrultusunda planlama fırsatı sunar. Unutmayalım ki, içtenlikle yapılan dua kendimizi bulma ve bilmenin, bize şah damarımızdan daha yakın olan Yüce Allahın huzuruna kabulün en güzel yollarından biridir.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Yarın Miraç Kandili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER