Yarıyıl tatilinde umre ziyareti

Yarıyıl tatilinde umre ziyareti -Kütahya ve Afyonkarahisardan 170 öğretmen, öğrenci ve veli, Diyanet İşleri Başkanlığının Zafer Havalimanından düzenlediği ilk umre organizasyonuyla Ciddeye uğurlandı -Kafile, Medine ve Mekkede


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya ve Afyonkarahisardan 170 öğretmen, öğrenci ve veliden oluşan kafile, Diyanet İşleri Başkanlığının, Zafer Havalimanından düzenlediği ilk umre organizasyonuyla Suudi Arabistana hareket etti.
     Yolculuğa Kütahyadan katılan ve Eyüp Sultan Camisi önünde toplanan 99 kişi, dua edilmesinin ardından Altıntaş ilçesindeki Zafer Havalimanına gitti.
     Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık ve İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, havalimanında düzenlenen uğurlama töreninde, Kütahyadan 99, Afyonkarahisardan 71 olmak üzere toplam 170 öğretmen, öğrenci ve veliye birer karanfil verdi.
     Grup, Kütahya Merkez Vaizi Hasan Tekinin dua ettirmesinden sonra yakınlarıyla vedalaşıp pasaport kontrollerini yaptırarak, Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla Suudi Arabistanın Cidde kentine hareket etti.
     Umre ziyaretine uğurlanan kafilenin, 5er gün Medine ve Mekkede konakladıktan sonra 7 Şubatta Türkiyeye dönmesi planlanıyor.
     Üskülüplü, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illerine yönelik inşa edilerek 25 Kasım 2012de hizmete giren ve Türkiyenin ilk bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanından ilk yurt dışı uçuşun, bir özel seyahat firmasının umre organizasyonu kapsamında 4 Ocakta Ciddeye yapıldığını hatırlattı.
     Öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan bu grubun, Diyanet İşleri Başkanlığının Zafer Havalimanından gerçekleştirdiği ilk organizasyon çerçevesinde umreye uğurlandığını belirten Üskülüplü, şöyle konuştu:
     Zafer Havalimanı, Diyanet İşleri Başkanlığının hac ve umre ziyareti organizasyonları için kullanılan hava meydanları listesine alındı. Artık bundan sonra bölgemizden hem hac hem de umre seferleri, bu havalimanından yapılacak. Daha önce bölgemizden hacca ve umre ziyaretine gidişler, büyük şehirlerde uçaklara bininceye kadar uzun sürüyordu. Aynı şekilde dönüşlerde uçaktan inip memleketlerine gelinceye kadar da süre uzundu. Zafer Havalimanının devreye alınması hem yolculuğun süresini kısaltacak hem de daha rahat bir yolculuk imkanı sağlayacaktır. Bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ederiz.
     Üskülüplü, Diyanet İşleri Başkanlığının, yarıyıl tatilini kapsayan umre organizasyonunu indirimli fiyatlarla düzenlediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Şermin Coşkun
<< Önceki Haber Yarıyıl tatilinde umre ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER