Yaş çay alımları

Yaş çay alımları -ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: "Biz geçen yıl 1,22 liraya çay alırken bazı özel sektör firmaları 60 kuruşa aldı" -"Bu sene beklentimiz özel sektörün, ÇAYKURun çaya verdiği fiyatın altında çay almamasıdır"


RİZE (A.A) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Biz geçen yıl 1,22 liraya çay alırken bazı özel sektör firmaları 60 kuruşa aldı. Bu sene beklentimiz özel sektörün ÇAYKURun çaya verdiği fiyatın altında çay almamasıdır" dedi.
     Sütlüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede çaylıklar küçüldüğü ve parçalandığı için vatandaşların geçim konusunda sıkıntı yaşadığını belirtti.
     Üreticinin asıl sorununun, ÇAYKURun çaya verdiği fiyat olmadığını ifade eden Sütlüoğlu, "Asıl mesele, bizim fiyatımızın çok çok altında fiyatla üreticiden çayını alarak onları mağdur eden özel sektör işletmeleridir. Biz geçen yıl 1,22 liraya çay alırken bazı özel sektör firmaları 60 kuruşa aldı" diye konuştu.
     "Bu sene beklentimiz özel sektörün, ÇAYKURun çaya verdiği fiyatın altında çay almamasıdır" diyen Sütlüoğlu, şunları kaydetti:
     "Bizim çaya verdiğimi fiyat özel sektörün de alış fiyatı olsun istiyoruz. Çay işinin en önemli ayağında olan üreticinin korunması adına bunu yapmaları gerekir. Üretici, kendisini tatmin edici bir fiyatın verilmesiyle çay bahçesine rahat şekilde girecektir. Bizler üreticiye muhtacız. Özel sektörün de bunu görmesi ve üreticiye hakkını vermesi gerekir. Vatandaşın çaresizliğinden istifade etmesinler. Bu ahlaki değildir. Ticari mantıkla bile baksak doğru değildir. Özel sektör bu fiyata çay almaya devam ederse üreticinin tepkisini çekecek. Özel sektöre karşı üreticinin mağdur olmayacağı düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır."
     Sütlüoğlu, organik çay üretimine geçen üreticilerin çayının tamamını almayı hedeflediklerini belirterek, "Organik tarıma geçiş, üreticinin ve bölgenin menfaatine olacaktır. Üreticilerin en kısa zamanda organik tarıma geçmesini beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Fikret Delal / Asena Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yaş çay alımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER