Yaşayan Diller Enstitüsü öğrencileri basın açıklaması

Yaşayan Diller Enstitüsü öğrencileri basın açıklaması yaptı


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Zazaca Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan öğrenciler, öğretmen atamaları konusunda basın açıklaması yaptı.
     Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenci grubu adına açıklamayı okuyan Harun Ürkük, Milli Eğitim Bakanlığının 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında Yaşayan Diller adı altı altında seçmeli olarak Kürtçe ve Zazaca dil derslerini okul müfredatına konmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     Enstitüde bu sene açılan programlarda 50 Zazaca Dili ve Edebiyatı, 50 Kürt Dili ve Edebiyatı olmak üzere toplam 100 öğrenci tezsiz yüksek lisans programlarına alındı. Ayrıca Mardin Artuklu Üniversitesinde 250, Muş Alparslan Üniversitesinde 50 öğrenci eğitim görmektedir. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kürtçe ve Zazacanın tanımlanmış bir ders olmadığını bu bölümden yüksek lisans yapanların evvela kendi bölümlerinde atanmaları gerektiğini, daha sonra ihtiyaç halinde bu öğretmenlerin Kürtçe ve Zazaca derslerine ek ders karşılığında girebileceğini bildirdi. Bu yıl Zazaca ve Kürtçe öğretmenleri olmadığı halde sadece 5. sınıflarda olmasına rağmen 22 bin kişi bu dersleri seçmiştir. Öğretmenlerin atamalarının yapılması halinde bu sayı daha da artacaktır. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.
    
     Muhabir: Naim Boşkut/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Yaşayan Diller Enstitüsü öğrencileri basın açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER