Yaşlı baba ile engelli kızına devlet

Yaşlı baba ile engelli kızına devlet sahip çıktı -Bayburtta yaşayan 77 yaşındaki Mevlüt Zavut ile 15 yıldır tek başına baktığı 45 yaşındaki engelli kızı Emine Zavut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün girişimiyle bakıcısı b


BAYBURT (A.A) - Abdulkadir Nişancı - Bayburtta yaşayan 77 yaşındaki Mevlüt Zavut ile 15 yıldır tek başına baktığı 45 yaşındaki engelli kızı Emine Zavut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün girişimiyle bakıcısı bulunan kaloriferli bir eve yerleştirildi.
     Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan araştırmada, kent merkezine bağlı Esentepe Mahallesindeki tek katlı sobalı bir evde oturan Mevlüt Zavutun ilerlemiş yaşına rağmen 45 yaşındaki bedensel ve görme engelli kızı Emine Zavuta tek başına baktığı belirlendi.
     Bunun üzerine ekiplerce evden alınarak sağlık kontrolü için Bayburt Devlet Hastanesine götürülen yaşlı baba ve engelli kızı, bir süre hastanede gözlem altında tutuldu.
     Bu süreçte görevlilerin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinin girişimleriyle Mevlüt Zavut ile Emine Zavut için Şingah Mahallesi Argür Sitesinde doğal gazlı bir ev kiralandı. Baba-kız, Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerince hastaneden alınarak kirası kentte faaliyet gösteren bir inşaat firmasının sahiplerince ödenecek eve yerleştirildi.
     Mevlüt Zavut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de hasta ve bakıma ihtiyacı olmasına rağmen, kimseleri olmadığı için doğuştan bedensel ve görme engelli kızı Emine Zavuta 15 yıldır tek başına baktığını belirtti.
     Kızının bedensel engeli nedeniyle 45 yıldır yatağa bağımlı yaşadığını, yıllar sonra da olsa kendisi ve kızına sunulan imkandan çok memnun kaldıklarını ifade eden Zavut, Devletten, yardım edenlerden Allah razı olsun. Şimdi çok iyiyiz Allaha bin şükür. Burada bütün hizmetimiz yapılıyor, Allah razı olsun. Mutluyuz, sevinçliyiz rahat ettik dedi.
     Emine Zavut ise 45 yıldır yatağa bağımlı yaşadığını belirterek, babası ve kendisine yardım edenlere teşekkür etti.
     Mevlüt Zavut ve Emine Zavuta yeni evlerinde bakıcılık yapan Yahya Zavut ise Mevlüt Zavut benim amcam. Ailenin bütün bakımını ben ve eşim yapıyoruz. Amcamın bakımını ben yapıyorum, Emine ablamın bakımını da eşim yapıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün katkılarıyla bu eve çıktık. Burada ailenin temizlikleri, yemekleri ve diğer bütün bakımlarını biz yapıyoruz. Birlikte güzel bir şekilde yaşıyoruz dedi.
     Yahya Zavut, evin beyaz eşyalarının Bayburt Valiliği, mobilyalarının da Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılandığını belirterek, Bizim bakıcılıktan dolayı aldığımız ücret ve diğer giderler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce karşılanıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Yaşlı baba ile engelli kızına devlet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER