Yaşlılar Haftası kutlanıyor

Yaşlılar Haftası kutlanıyor -Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Öztaş: -Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dilek Öztaş, her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın, hayatın çok özel bir dönemi olduğunu bildirdi.
     Öztaş, Yaşlılar Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede her yıl 18-24 Mart tarihlerinin Yaşlılara Saygı Haftası olarak kutlandığını anımsatarak, her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın, hayatın çok özel bir dönemi olduğunu kaydetti.
     Yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürü ve değerleri yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklar olduğunu ifade eden Öztaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkanlar ölçüsünde devletimiz tarafından verilmektedir. Ancak devletimizin çalışmaları yaşlılarımızın sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda tek başına yeterli değildir. Toplumda bu bilincin yerleşmesi, bugüne kadar olduğu gibi gönüllü kuruluşlarımızın ve yurttaşlarımızın katkıları ile yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabiliriz.
     Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve yurttaşlık görevimizdir. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır. Bu vesile ile belirtmek isterim ki başta hastanelerimiz olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarımız tüm sağlık çalışanlarımız ile birlikte Kırıkkale deki yaşlılarımıza her türlü sağlık hizmetini vermek onların sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını karşılamak için 7 gün 24 saat hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Yaşlılar Haftası kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER