Yaşlılar Haftası

Yaşlılar Haftası -AK Parti milletvekilleri Uzun ve Ökten kutlama mesajı yayımladı


MERSİN (A.A) - AK Parti Mersin milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten ve Ahmet Tevfik Uzun kutlama mesajı yayımladı.
     Ökten, mesajında yaşlılığın çok güzel yaşanması gerektiğini belirterek bu dönemin itibar gerektirdiğini vurguladı.
     Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesinin önemli olduğuna değinen Ökten, ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkesine hizmet etmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde insan onuruna yakışır bir bakım talep etme haklarının olduğunu belirterek şunları kaydetti:
     Bu dönemde yakınları olmayan yaşlılarımıza hizmetler devletimiz tarafından veriliyor. Hükümetimiz döneminde yaşlı bakım ve hizmetlerinde maddi ve manevi boyutta çok büyük iyileştirmeler yapıldı. Hükümetimiz, yaşlılarımızın her türlü engel, ihmal ve dışlanmaya karşı toplum hayatında ayrımcılığa uğramadan katılması için Yaşlanma Ulusal Eylem Planı hazırlamakta.Bu duygu ve düşüncelerle yaşlılarımızı kutluyorum.
     Uzun da, yaşlılığın insan hayatının kaçınılmaz bir dönemi olduğunu ve her insanın bu dönemi yaşayacağını anımsattı.
     Yaşlıların hayatlarının büyük bir bölümünü ailesine, topluma ve ülkesine hizmet etmekte geçirdiğini ifade eden Uzun mesajında, Bizler için her zaman saygı duyacağımız ve engin tecrübelerinden yararlanacağımız kişilerdir. Yaşlılık bizim gelecekteki halimizdir. Bu yüzden yaşlılarımıza, anne ve babalarımıza gereken saygı ve ilgiyi göstermeliyiz. Yaşlılarımızı acıma duygusuyla değil, bilgisi, deneyimi olan, bize tecrübeleri ile kılavuzluk edecek kişiler olarak görmeli ve ona göre saygıda kusur etmemeliyiz ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Yaşlılar Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER