Yaşlılar Haftası

Yaşlılar Haftası -Afyonkarahisarda Geriatri ve Termal Suyun Faydaları konulu konferans düzenlendi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda Yaşlılar Haftası dolayısıyla Geriatri ve Termal Suyun Faydaları konulu konferans düzenlendi.
     Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Ali Galip Gündoğar, bir otelde düzenlenen konferansta otel müşterilerine geriatri ve termal suyun faydalarını anlattı.
     Konferans sonrası Gündoğar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta dolayısıyla yaşlılık hakkında hastalara genel bilgi verdiklerini söyledi.
     İlk olarak geriatri hakkında kısaca bilgi verdiklerini ifade eden Gündoğar, şöyle konuştu:
     Geriatri çok geniş kapsamlı bir bilim. Fizik tedavi rehabilitasyon hekimi olarak rehabilitasyon ve tedavi açısından katkımızın olacağı için geriatri hakkında bilgiler verdik. Yaşlılıkta görülen hastalıkların kaplıcalardan, fizik tedaviden ve termal sulardan nasıl, ne şekilde faydalanabileceklerini anlattık. Bu kapsamda da ön planda bir sürü hastalık var. Türkiyede termale gelen hastaların büyük çoğunluğu nörolojik hastalıklar olduğu için bizde bu konuda bilgiler verdik.
     Kaplıcalara gelen hastaların bir çoğunun bilinçsizce geldiğini belirten Gündoğar, Hastalar doktor kontrolüne sevk edilmiyorlar. Kendi bildikleri yöntemlerle tedavi olmaya çalışıyorlar. Bu işin bilimsel yönleri nedir- Ona yönelik bir takım bilgiler aktardık diye konuştu.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yaşlılar Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER