Yatalak hastaların umudu oldular

Yatalak hastaların umudu oldular -Sağlık Bakanlığınca başlatılan Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında görev alan sağlık çalışanları, yatalak hastaların umudu oldu -Bayburt Halk Sağlığı Müdürü Durulmuş: Şu anda aktif olarak hizme


BAYBURT (A.A) - Abdulkadir Nişancı - Sağlık Bakanlığınca başlatılan Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında görev alan sağlık çalışanları, yatalak hastaların umudu oldu.
     Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip, hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen, hastaneye gidemeyen, bakım ve tedaviye muhtaç hastaların rutin bakımını yapıyor. Kan tahlilinden fizik tedavisine kadar birçok hizmet, hastanın evine gidilerek ücretsiz veriliyor.
     Kent merkezinden kilometrelerce uzak köylerdeki yatalak hastaları rutin olarak ziyaret edip,hizmet götüren ekip, aynı zamanda hastalara moral vererek hayata tutunmalarını sağlıyor. Ekiptekiler, hastalara sundukları sağlık hizmetinin yanı sıra aileyi sosyal hizmetler konusunda bilgilendiriyor ve çıkarılacak raporlar sırasında yardımcı oluyor.
    
     -Güler yüz, tatlı dille bizi çok memnun ediyorlar-
    
     Evde Sağlık Hizmetleri birimi ekibi, il merkezine 35 kilometre mesafede bulunan Aslandede köyünde, omurilik felci nedeniyle yatağa bağımlı yaşayan 21 yaşındaki Abdullah Palaya da evinde sağlık hizmeti götürüyor.
     Sağlık ekibiyle Palayı evinde ziyaret eden Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Durulmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Evde Sağlık Hizmetleri biriminin Bayburtta, Ocak 2011de kurulduğunu belirtti.
     Şu anda aktif olarak hizmet verdikleri 264 hasta olduğunu ifade eden Durulmuş, Bu hastalarımızın, belirli periyotlarla uzman hekim arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda gelip ihtiyaçlarını gideriyoruz. Ekibimizde 1 hekim, 3 hemşire ve 2 sağlık memurumuz var. Hastalarımızın gerektiğinde hastaneye nakli için yine 2 ambulansla hizmet veriyoruz dedi.
     Abdullah Pala ise yaklaşık 4 yıl önce geçirdiği kazadan dolayı yatağa bağımlı olduğunu dile getirerek, Evimiz, köyümüz merkeze uzak, gidip gelmek zor oluyor. Bu anlamda Evde Sağlık Hizmetleri bizim gibi hastaların işini kolaylaştırıyor. Evde Sağlık Hizmetleri ekibine çok teşekkür ediyorum. Çok yardımcı oluyorlar, gelip gidiyorlar. Güler yüz, tatlı dille bizi çok memnun ediyorlar diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Yatalak hastaların umudu oldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER