Yatılı ilkokul öğrencilerine annelik yapacaklar

Yatılı ilkokul öğrencilerine annelik yapacaklar


KONYA (A.A) - Anadolu Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYDER) üyeleri, Derebucak ilçesinde yatılı bölge ilkokulunu ziyaret etti.
     AYDER Başkanı Bernan Kendir, gazetecilere yaptığı açıklamada, düzenledikleri her anne bir sevgi kaynağı kampanyası kapsamında ilçeye bağlı Durak köyünde bulunan Durak Ömer Akkanat Yatılı Bölge İlkokulunu ziyaret ettiklerini söyledi.
     Derneğin yönetim kurulu ve bazı üyeleri ile birlikte ziyaret ettikleri ilkokulda yatılı kalan öğrencilere kıyafet ve kitap yardımında bulunduklarını belirten Kendir, Buradaki ziyaretimizde gördük ki, yatılı kalan çocukların esas en önemli ihtiyacı sevgi ve ilgi. Bunun tespitini yaptık. O yüzden dernek olarak böyle bir kampanyayı başlatma kararı aldık. Tüm anne ve anne adayı kızlarımıza kampanyamıza destek ve katılım çağrısında bulunuyoruz dedi.
     Ziyaretlerinde, ilkokul öğrencileri ile yaptıkları görüşme ve sohbetlerde birer anne olarak çok farklı duygular yaşadıklarını ve bundan da oldukça etkilendiklerini belirten Kendir, şunları kaydetti:
     İlk gittiğimizde bize sadece baktılar, sessiz kaldılar. Ama sonrasında başlayan sohbetle birlikte etrafımızı sardılar, hiç inmeyecekmiş gibi kucaklarımıza oturdular, eteklerimizi çekiştirdiler, bizim ayrılıp gitmemizi istemediler. Çünkü hepsi de anne özlemi içerisinde. Konuşmalarından, gözlerinden, hareketlerinden bunu görmemek, hissetmemek imkansızdı. Tekrar tekrar gelmemizi istediler. O yüzden, okulumuza ziyaretlerimizi özellikle derslerinin olmadığı akşam saatlerinde sıklaştırıp, onlarla sohbet ortamında daha çok bir araya gelmek istiyoruz. Biz bunu önümüzdeki süreçte yapacağız. Onlara yatılı olarak kaldıkları okullarında yaşayamadıkları özlem duydukları anne sevgisi ve şefkatini yaşatmaya çalışacağız. Ayrıca, dernek olarak buradaki okul öğrencilerimiz için aile içi eğitim seminerleri de düzenleyeceğiz.
    
     Muhabir : Abdulhamit Yaşar
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Yatılı ilkokul öğrencilerine annelik yapacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER