Yaya geçidi isteyen vatandaş, yolu trafiğe

Yaya geçidi isteyen vatandaş, yolu trafiğe kapattı -Erdemli ilçesinde, öğrencilerin sık kullandığı karayoluna yaya alt geçidi yapılmasını isteyen bir grup vatandaş, yolu trafiğe kapatıp oturma eylemi yaptı (Fotoğraflı-Görüntülü


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesinde, öğrencilerin sık kullandığı karayoluna yaya alt geçidi yapılmasını isteyen bir grup vatandaş, trafiğe kapattıkları karayolunda oturma eylemi yaptı.
     İlçeye bağlı Kumkuyu beldesindeki Memduh Türkoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri, sık sık kazaların meydana geldiği okul yoluna yaya alt geçidi yapılması için D-400 karayolunda toplandı.
     Burada açıklamada bulunan Azimli Mahallesi Muhtarı Zülfikar Zedef, beldede üst veya alt geçidin olmadığını, bu yüzden zaman zaman ölümlü kazaların meydana geldiğini söyledi. Yoldaki tehlike nedeniyle velilerin çocuklarını okula tedirginlik içerisinde gönderdiğini anlatan Zedef, şöyle konuştu:
     Şimdi burada Karayolları yol çalışması yapıyor, biz yol çalışması bitmeden buraya yaya alt geçidi yapılmasını istiyoruz. En yakınımızdaki Limonlu ve Ayaş beldelerine alt geçitleri yapıldı. Ancak nüfusun en yoğun olduğu bölgeye yapılmadı. Çocuklarımız okula gidip gelirken tehlikeli bir şekilde karşıya geçmek zorunda kalıyor. Her yere müracaat etmemize rağmen buraya ne üst geçit ne de yaya alt geçidi yapıldı.
     Açıklamanın ardından öğrencilerle veliler, karayolunu yaklaşık 10 dakika trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.
     Vatandaşlar, eylemin ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Yaya geçidi isteyen vatandaş, yolu trafiğe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER