Yaya Önceliği Projesi

Yaya Önceliği Projesi -Yaya Önceliği ve Güvenliğini Sağlamak İçin Hayat Boyu Öğrenme eğitimleri başladı


ANTALYA (A.A) - Antalya Valiliği koordinasyonunda başlatılan Yaya Önceliği ve Güvenliğini Sağlamak İçin Hayat boyu Öğrenme (APPSA) eğitimleri başladı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, APPSA projesi kapsamında hedeflenen Avrupa Birliği ülkelerindeki yaya önceliği ve güvenliği standartlarının Antalyada uygulanması, yaygınlaştırılması ve güvenli bir trafik kültürünün oluşturulması için küçük yaşlardaki çocuklardan başlamak üzere konu ile ilgili tüm hedef kitlelere bu eğitimin verilmesi hedefleniyor.
     APPSA proje ekipleri, Eğiticilerin Eğitimi Programı öncesinde Antalyada daha önce belirlenen ve irtibata geçilen 95 kurumdan 8inde bilgilendirme yaptı. Yaygınlaştırılması hedeflenen iyi uygulamalar ve davranış değişiklikleri gibi hususları içeren bilgilendirme toplantılarının ardından kurum yöneticileri, çalışanları ve sürücülerinden oluşan katılımcılara Önce Yaya logolu çıkartmalar dağıttı.
     Antalya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Sürücü Kursları Federasyonu, Sivil Toplum Kuruluşları Güç Birliği, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarında bin 600den fazla çalışan ve kurum sürücüsüne ulaşan APPSAnın belirlenen 87 kuruma daha ulaşmayı hedeflediği açıklandı.
     Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim verilerek çocuklara yaya kültürü kazandırılması ve trafiğe ilk adımlarının daha bilinçli atmaları planlanıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Yürütme Ekibi tarafından 4 pilot okul olarak belirlenen Muratpaşa ilçesinde Altındağ İlkokulu ve Melahat Faraçlar Ortaokulu, Konyaaltı ilçeside Z.Marsel-Z.Denizhan Öner İlkokulu ve Kepez ilçesinde Cengiz Topel İlkokulunda model trafik eğitim parkları oluşturulmaya başlandı. Oluşturulacak model trafik eğitim parkları sayesinde öğrencilerin trafikte yayaya saygı kültürünü benimsemeleri sağlanacak.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yaya Önceliği Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER