Yazıcıoğlunun hayatını kaybettiği helikopter kazası

Yazıcıoğlunun hayatını kaybettiği helikopter kazası -BBP Genel Başkanı Destici: -Dün itibariyle Genelkurmay, bizim dilekçeyle istediğimiz sorulara, birtakım şüphe duyduğumuz noktalarla ilgili cevabını gönderdi (Fotoğraflı-


SİVAS (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, Dün itibariyle Genelkurmay, bizim dilekçeyle istediğimiz sorulara, birtakım şüphe duyduğumuz noktalara cevabını gönderdi dedi.
     Destici, BBP Sivas İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Sivas olaylarının 19. yılı nedeniyle gerçekleştirilen anma programlarında sağduyunun hakim olduğunu söyledi.
     Bazı grupların bu olayı kaşımaya devam ettiğini iddia eden Destici, Bugün bir gazetede köşe yazarını okudum. Bu kadar ahlaksızlık, vicdansızlık, insafsızlık ve provokatörlük olmaz. Neymiş Büyük Birlik Partisine geçmeye çalışanlar partiye alınmamış, geri gönderilmiş, kovulmuş ve insanlar yanmış. Bunu böyle yazmak, BBPye geçerek canını kurtaran 42 insana, onları oraya alan BBP camiasına ve Alevi-Sünni kardeşliğine sıkılmış bir kurşundur dedi.
     Sivasın Alevi-Sünni kavgası olmadığını dile getiren Destici, olayın üstünün kapatılmamasını ve açığa kavuşturulmasını istediklerini belirtti.
     Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) kaldırılmasını değerlendiren Destici, buna baştan beri karşı olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Yeni sivil ve demokratik bir anayasa yapılana kadar, başta rahmetli Muhsin Yazıcoğlu ve arkadaşlarımızın davası olmak üzere, Madımak, Hrant Dink, Zirve Yayınevi, Rahip Santoro, Ergenekon, Kafes ve Balyoz gibi davalar neticelenene kadar biz ısrarla Özel Yetkili Mahkemelerin görevde kalmasını istemiştik. Bu dava süreçlerinde bir kesilme olursa, davaların üstü kapatılırsa, sonuna kadar gidilmezse sorumluluk tamamen hükümettedir.
     Destici, kendileri için birinci gündem maddesinin her zaman terör olduğunu vurgulayarak, En son geçtiğimiz günlerde Genelkurmay Başkanımızla görüştüm. Tabi ki, rahmetli Muhsin Başkanın süreciyle ilgili görüştük. Dün itibariyle Genelkurmay, bizim dilekçeyle istediğimiz sorulara, birtakım şüphe duyduğumuz noktalarla ilgili cevabını gönderdi. Onu şu anda hukukçu arkadaşlar inceliyorlar. Bir kısmıyla ilgili de çalışmaların devam ettiğini ve daha sonra göndereceklerini söylediler. Gerekiyorsa yüz yüze de görüşülerek bu süreç devam ettirilecek şeklinde konuştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zananın görüşmesini de değerlendiren Destici, şöyle devam etti:
     Leyla Zana 3 şey söylüyor görüşmede. Bir, Oslo görüşmelerinde alınan kararlar uygulansın ve bu görüşmeler devam etsin. İddia ediyorum bu kararlardan bir tanesinde şu deniyor. PKKyı öldüren Türk askerleri yargılanacak deniyor. Bu görüşmeler madem millet adına yapılıyor, o zaman açıklansın. İkincisi Abdullah Öcalana ev hapsi. Katil başını siz ev hapsine çıkarıp, oradan Meclise taşımayı düşünüyorsunuz. Bunu bu millet kabul eder mi- Üçüncüsü, Kürtçenin eğitim dili olarak kabul edilmesi. Eğer bu üç noktada görüşme olumlu deniyorsa, ben yorumu Türk milletine bırakıyorum. Bunların üçü de Türk milletinin kabul etmeyeceği konulardır.
     Suriyedeki olaylara da değinen Destici, Hatayda karışıklık çıkarmaya çalışan dış istihbarat elemanları olduğunu ve önlem alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Yazıcıoğlunun hayatını kaybettiği helikopter kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER