YDSnin Çanakkalede yapılması isteği

YDSnin Çanakkalede yapılması isteği


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğrenci Konseyi, Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavının (YDS) Çanakkalede yapılabilmesi için kampanya başlattı.
     Kampanyayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, ÜDS ve KPDS adı altında yapılan dil sınavlarının ÖSYMnin kararıyla YDS olarak tek sınav altında birleştirildiği belirtildi.
     Sınavın yılda 2 kez yapılacağının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bu sınava akademik kariyer yapmak isteyen lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri, dil puanını artırmak isteyen akademisyenler, dil tazminatı almak isteyen memurlar ve yabancı dil hazırlık öğrencileri de girebilecek. Ayrıca KPSSde sorulan dil soruları yerine bu sınavdan alınan puan geçerli olacak. Başvuru sayısının yetersizliği sebebiyle ÖSYM, YDSyi Çanakkalede uygulayamıyor. Bu nedenle sınava girecek adaylar, en yakın iller olan İstanbul, Bursa ve Balıkesire gitmek zorunda kalıyor. Sınavın Çanakkalede uygulanmaması hem maddi olarak hem de yorgunluk olarak bu sınavlara girecek olan arkadaşlarımızı, hocalarımızı olumsuz etkiliyor. ÖSYM Başkanlığı ve Çanakkaledeki ÖSYM İl Temsilciliği ile görüşmelerimiz sonucunda 600-700 arası başvurunun olması halinde sınavın Çanakkalede de yapılacağı tarafımıza bildirildi. Bundan dolayı ÇOMÜ Öğrenci Konseyi olarak YDSnin Çanakkalede yapılmasını istiyorsan sen de başvur adlı kampanya başlattık. Adayların yapması gereken, 18-27 Şubat tarihleri arasında ÖSYMnin anlaşmalı olduğu bankalardan sınav harcını yatırıp, internet ortamında bireysel başvuru yerine Çanakkaledeki ÖSYM bürolarına giderek elden başvuru yapmasıdır.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber YDSnin Çanakkalede yapılması isteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER