Yelken: Federasyon Kupası Yarışları

Yelken: Federasyon Kupası Yarışları -TYFnin düzenlediği yarışlar 19 ilden 352 sporcunun katılımıyla Mersinde başladı


MERSİN (A.A) - Türkiye Yelken Federasyonunun (TYF) düzenlediği "Federasyon Kupası Yarışları" 19 ilden 352 sporcunun katılımıyla Mersinde başladı.
     Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü Başkanı Utku Ener, gazetecilere yaptığı açıklamada, kulüplerinin ev sahipliğinde Yosun Tesislerinde başlayan ve 60 hakemin görev aldığı yarışmanın 4 gün süreceğini söyledi.
     Büyük rekabetin yaşanacağı yelken yarışlarına, yaşları 8 ile 25 arasında değişen sporcuların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Ener, şunları kaydetti:
     "Yarışlar optimist, laser 4.7, laser standart, laser radial branşlarında yapılacak. Yarışların Mersinde yapılmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. 4 günde 10 yarış düzenlemeyi planlıyoruz. Mersin, deniziyle ön plana çıkıyor. Türkiyenin dört bir yanından sporcunun bu yarışa katılması çok güzel. Mersinlileri bu deniz şöleniyle buluşturmak bizi mutlu ediyor. Bu yarışla denizde papatyalar açacak diyoruz. Tüm halkı yarışları izlemeye davet ediyoruz."
     Ener, yarışlarda başarı gösteren 34 sporcunun, 23 Nisan 2013 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında düzenlenecek ödül töreninde kupalarını alacağını da sözlerine ekledi.
     Yarışlara 19 ilden 352 sporcunun katıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Yelken: Federasyon Kupası Yarışları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER