Yeni Büyükşehir Kanunu bilgilendirme toplantısı

Yeni Büyükşehir Kanunu bilgilendirme toplantısı -Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz: Manisanın yeni planlaması büyükşehir yasası ile yapılacak


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisanın büyükşehir kanunu ile yeniden planlanacağını söyledi.
     İçişleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle Anemon Otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısına İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İlhami Aktaş, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Keleş, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kaymakamlar ile ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.
     Vali Daşöz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Manisanın merkez nüfusunun yaklaşık 360 bin olduğunu, 25 yıl sonra bu nüfusun 1 milyona ulaşacağının hesaplandığına işaret etti.
     Manisanın yapılan yasal düzenlemeyle büyükşehir statüsüne kavuştuğunu hatırlatan Daşöz, Manisanın yeni planlaması büyükşehir yasası ile yapılacak dedi.
     İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İlhami Aktaş, toplantıda, ilgili kanun hakkında katılımcılara bilgi verdi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Yeni Büyükşehir Kanunu bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER