Yeni büyükşehirlerde ulaşım sorunu

Yeni büyükşehirlerde ulaşım sorunu -İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Uğur: -Yeni büyükşehir statüsü kazanan illerde esnafımızın, bürokrasinin yapmak zorunda olduğu uygulamaları bilmesini istiyoruz -Tekirdağ Beled


TEKİRDAĞ (A.A) - İstanbul Taksiciler Esnaf Odasının ulusal bir gazete ile düzenlediği, Ulaşımda İl İl Türkiye programı Tekirdağda başladı.
     Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantının ardından AA muhabirine açıklama yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, programın esnaf, siyasetçi ve bürokratları bir araya getirmeye yönelik olduğunu belirtti.
     Uğur, yeni düzenleme ile büyükşehir statüsü kazanan illerde ulaşımla ilgili toplantı yapılmasının gerekli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Devlet ve bürokrasi hazırlıklı olabilir ama biz esnaf olarak çok da hazırlık değildik. Yeni büyükşehir statüsü kazanan illerde esnafımızın, bürokrasinin yapmak zorunda olduğu uygulamaları bilmesini istiyoruz. Bürokratlarımızın da bir karar alınırken esnafın nerede durduğunu, esnafın alınan kararlarda ne şekilde etkileneceğini bilmesini istiyoruz. Siyasetçilerin toplantılarımıza katılmasını bekliyoruz. Çünkü, yasada bir problem çıkması halinde bunu çözecek olan yine siyasetçiler olacak.
    
     -Türkiyede bu program bir ilk-
    
     Yeni büyükşehir olan kentlere de Ulaşım Koordinasyon Merkezlerinin (UKOME) bir yıl sonra kurulacağını belirten Uğur, UKOMElerin kurulmasından sonra taksicilerin, kamyoncuların, kamyonetçilerin, otobüsçülerin tüm kararlarının burada alınacağını ifade etti.
     Yahya Uğur, şöyle devam etti:
     Özellikle taşımacılık alanındaki esnafımızın UKOMEleri önceden bilmesi, hangi konularda hazırlıklı olması gerektiğini, valilerle, belediye başkanlarıyla ve milletvekilleriyle paylaşmak istiyoruz. Bilgilendirme anlamında Türkiyede bu program bir ilk. Faydalı olabilirsek mutlu olacağız. İstanbulda bir takım sıkıntılar çektik. En azından komşu illerimizde böyle bir sıkıntının yaşanmaması için böyle bir çalışma yaptık.
     Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç da büyükşehir olma sürecinde en önemli konulardan birinin ulaşım ve yol sorunu olduğunu bildirdi.
     Toplantının faydalı olduğunu anlatan Dalgıç, şunları kaydetti:
     Tekirdağ ve ilçelerinin tümünde ulaşımın düzenlenmesine ihtiyaç var. Şehir içi ve şehir dışı ulaşım hatları çok karmaşık bir yapıya sahip. Tamamen toparlanıp halkın çok daha iyi şekilde yararlanabileceği bir hale getirilmesi gerekiyor. Taşıma ile ilgili tüm kurum ve kooperatiflerin bir araya gelmesi sağlıklı sonuçlar ortaya çıkarır. Önümüzdeki süreçte çok daha düzenli bir şekilde Tekirdağda ulaşım hatlarının oluştuğunu göreceğiz.
    
     Muhabir: Ergin Akgün / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Yeni büyükşehirlerde ulaşım sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER