Yeni eğitim

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması -AK Parti Malatya Milletvekili Şahin, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Şahin, mesajında, dünyada bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği, bilgiye ulaşmanın ise son derece kolaylaştığı günümüzde, geleceğin teminatı olan öğrencilerin, çağı yakalayıp ötesine geçen nesiller olarak yetiştirilmelerini sağlayan yegane unsurun eğitim olduğunu belirtti.
     Öğrencilerin var olan yeteneklerini geliştirmek, gizli kalmış ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmanın temel yolunun eğitimden geçtiğini vurgulayan Şahin, öğrencilerin daha nitelikli bir şekilde yetişmeleri için gayret gösteren fedakar öğretmenlerin katkılarının büyük olduğunu ifade etti.
     Türkiyenin eğitim alanında belirlediği hedefe ulaşması için, AK Parti iktidarlarının her alanda olduğu gibi eğitim alanında da 2002 yılından günümüze kadar reform niteliğinde birçok yasal çalışma yaptığını belirten Şahin, şunları kaydetti:
     AK Parti hükümetleri döneminde bütçeden en büyük payı alan Milli Eğitim Bakanlığımızın, 4+4+4 Eğitim Reformu, öğrencilerimize kitaplarının ücretsiz dağıtımı, Fatih Projesi kapsamında yaptığı çalışmalarla her okula akıllı tahta, her öğrenciye tablet bilgisayar vermesi, sınıf mevcudunun en aza indirilmesi ve Milli Eğitim Bakanlığında çalışan öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun AK Parti iktidarları döneminde atanmasıyla Türkiye, eğitimde dünya standartlarına ve kendi koymuş olduğu hedefe daha rahat ulaşmış olacaktır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde çok büyük payesi bulunan öğretmenlerimizin, güçlü bir Türkiye için daha da bir özveriyle çalışmaları vatanseverliğin gerçek bir örneğidir. Öğretmenlerimiz, sorumluluklarını, sorunlarından üstün tutarak, ülkenin her köşesinde büyük fedakarlıklarla görevlerini yaparak, kişilikleriyle öğrencilerimize örnek olmaktadırlar.
     2012-2013 eğitim ve öğretim yılı vesilesiyle; tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve saygıdeğer velilerimize, sağlık, başarı, mutluluk dilerim.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER