Yeni kordonda çalışmalar sürüyor

Yeni kordonda çalışmalar sürüyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede, yeni kordon bölgesinde çalışmalar sürüyor.
     Büyüyen ve gelişen kentin ihtiyaçları doğrultusunda, mevcut olanına alternatif şeklinde tasarlanan ve kente yeni bir eğlence, dinlence ve rekreasyon alanı kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen yeni kordon düzenleme çalışmaları devam ediyor.
     Yeni Kordon Sahil Şeridi Çevre Düzenleme Projesi 1. etap çalışmaları kapsamında daha önce teknik alt yapı çalışmaları tamamlanan istinat duvarının yeri değiştirilerek, yürüyüş bandı genişletilen alanda beton dökme işlemleri yapılıyor.
     Beton dökümünün ardından başlayacak genel zemin kaplama çalışmalarıyla granit plak taş kaplamalarla mermer, bazalt, andezit gibi taşlar kullanılarak estetik motifler ve diğer işaretlemeler oluşturulacak.
     Sadece yaya trafiğine açık olarak tasarlanan, toplam uzunluğu 685 metre ve genişliği 15 metre olan 10 bin 407 metrekarelik proje alanının ilk etabını oluşturan çalışmalar kapsamında 2 adet meydan, çocuk oyun alanları, açık hava spor alanları, görme engelliler için yürüyüş aksı, 2 adet içme suyu çeşmesi, tuvalet, duş, soyunma kabinleri, bisiklet yolu ve plaj voleybolu sahası bölgeye kazandırılacak.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Yeni kordonda çalışmalar sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER