Yeşil sahaların kadın yıldızları yetişiyor

Yeşil sahaların kadın yıldızları yetişiyor -Türkiye Futbol Federasyonunun Kız Futbol Eğitim Merkezlerinde eğitim alan 12-13 ve 14-15 yaş grubundaki kız çocukları, Türkiyenin kadın futbolundaki geleceğini oluşturuyor -Futbolu


ADANA (A.A) - Anıl Bağrık - Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Kız Futbol Eğitim Merkezlerinde eğitim alan 12-13 ve 14-15 yaş grubundaki kız çocukları, Türkiyenin kadın futbolundaki geleceğini oluşturuyor.
     TFF tarafından bu yıl hayata geçirilen proje kapsamında 12-13 ve 14-15 yaş arasındaki kız çocuklarından oluşan 16şar kişilik iki ayrı grup Kız Futbol Eğitim Merkezlerinde 1 ay süreyle haftada 2 çalışma yaparak futbol temel eğitimi alıyor.
     İstanbul, Zonguldak, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Trabzonda uygulanan proje kapsamında eğitim alan kızlar arasından yetenekli olanlar, kadın futbol kulüplerinin U-13 ve U-15 takımlarında yer alma fırsatı bulabiliyor.
     Bu projeyle futbol hayatına başlayan kızlara çeşitli eğitim burslarından milli takım oyunculuğuna kadar uzanan pek çok fırsatlar da sunuluyor.
    
     -Adanadaki eğitimlere ilgi var-
    
     Adanadaki eğitim merkezinde eğitmenlik yapan, Kadınlar Futbol Ligi takımlarından Adana İdmanyurdunun yardımcı antrenörü Songül Paksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her ay 12-13 ve 14-15 yaş grubundan toplam 32 kız çocuğuna futbol eğitimi verdiğini söyledi.
     Kız çocuklarının kendilerini erkekler kadar futbola yetenekli gördüğünü belirten Paksoy, kendisinin de bu düşünceyle küçük yaşlarda futbola başladığını, futbolda kız çocuklarıyla erkekler arasında fiziksel özelliklerden dolayı farklılık olmasına rağmen, kızların öğrenme arzusunun daha fazla olduğunu söyledi.
     Paksoy, Kız Futbol Eğitim Merkezlerinin kadın futbolunun geleceği için çok önemli bir yatırım olduğunu ifade ederek, Adanadaki merkezde eğitim alan 2 kız çocuğunun yetenekli olması sayesinde lisans aldığını bildirdi.
     Yetenekli çocukların ilerde milli takıma kadar yükselebileceğini dile getiren Paksoy, Hepsinin bir amacı var. Futbolu çok seviyorlar ve ilerde iyi birer futbolcu olmak istiyorlar. Bizim gibi 1. Ligde futbol oynamak istiyorlar dedi.
     Antrenmanlarda çocuklarla yakından ilgilenen Paksoy, top kontrolünden pas vermeye, taç atışından şut çekmeye kadar çok sayıda konuyu çocuklara anlatarak uygulama yaptıklarını sözlerine ekledi.
    
     -İyi bir futbolcu olmak istiyorlar-
    
     Eğitime katılan çocuklardan 12 yaşındaki İremnur Arıcı da babasının futbolu çok sevdiğini belirterek, kendisinin de ondan etkilenerek bu alana ilgi duyduğunu anlattı.
     Okul arkadaşlarının futbola olan ilgisinden dolayı şaşkınlık yaşadıklarını anlatan Arıcı, Ben, futbola ilgi duyuyorum. Herkes ilgi duyduğu alana yönelmeli dedi.
     Merkezde yetenekli bulunarak lisans çıkartılan Arıcı, gelecekte yıldız bir futbolcu olmak istediğini, Ronaldo ve Messiyi de kendisine örnek aldığını kaydetti.
     11 yaşındaki Ayşenaz Duran ise kuzenleri voleybol oynamasına karşın kendisinin çok sevdiği futbola yönelmeyi tercih ettiğini, ileride iyi bir futbolcu olmak istediğini söyledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Yeşil sahaların kadın yıldızları yetişiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER