Yeşilay Haftası

Yeşilay Haftası -Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kütahya Şube Başkanı Göneş: içki ve benzeri maddelerin, trafik ve iş kazaları, aile geçimsizlikleri, boşanmalar, cinayet, gasp ve yaralama gibi her türlü suçun meydana gelmesi ve artması


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kütahya Şube Başkanı Aziz Göneş, içki ve benzeri maddelerin, trafik ve iş kazaları, aile geçimsizlikleri, boşanmalar, cinayet, gasp ve yaralama gibi her türlü suçun meydana gelmesi ve artmasında en önemli faktör olduğunu bildirdi.
     Göneş, 1-7 Mart tarihlerini kapsayan Yeşilay Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Anayasanın 58inci maddesinde, Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır hükmünün yer aldığını belirtti.
     Hazreti Muhammedin, içkiyi bütün kötülüklerin anası olarak tarif edip bundan sakınılmasını emrettiğini hatırlatan Göneş, şunları kaydetti:
     Bugün içki ve benzeri maddelerin, trafik ve iş kazaları, aile geçimsizlikleri, boşanmalar, cinayet, gasp ve yaralama gibi her türlü suçun meydana gelmesi ve artmasında en önemli faktör olduğu aşikardır. Aynı zamanda ahlaki değerlerimizi alt üst ettiği gibi sosyal düzeni tahrip ederek insanı insan yapan özelliklerin başında gelen akıl ve fikir sağlığını da yok eder. Yeşilayın amacı; yurdumuzda ahlaki ve kültürel kalkınma atmosferi içinde alkollü içki, sigara ve uyuşturucu madde kullanımını, devlet organlarıyla iş ve gönül birliği yaparak en az miktara indirmektir. Onun için Bağımlı olmak kişisel bir tercihtir. Kendine güven, bağımsız ol. Bağımsız ol, saygın ol. Sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek. İnsanın kendine zarar verme özgürlüğü yoktur diyoruz.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER