Yığılca Kaymakamı Gezici:

Yığılca Kaymakamı Gezici: -2,5 yıllık görev süremde Yığılcaya hizmet etmek için çalıştım


DÜZCE (A.A) - Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici, 2,5 yıllık görev süresinde Yığılcaya hizmet etmek için çalıştığını söyledi.
     Gezici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok sorunu çözüme kavuşturduklarını belirterek, Düzce-Yığılca yolu ve köy yollarının yapımı için girişimde bulunduklarını söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın geçen sene ilçeyi ziyaret ederek, yolların asfaltlanması konusunda talimat verdiğini anımsatan Gezici, Şu anda 4 kilometrelik alanda asfaltlama çalışması yapılıyor. Diğer alanlarda da kamulaştırma çalışmalarını bitirdiğimizde çalışmalara başlayacağız. Şu an itibarıyla 39 köyümüzden 33ünü asfalta kavuşturduk. Vatandaşlarımız artık çamurlu ve tozlu yollardan kurtuldular dedi.
     İlçenin en önemli turizm bölgelerinden biri olduğuna dikkati çeken Gezici, sözlerine şöyle devam etti:
     Bu potansiyeli öne çıkarmak amacıyla ilçede bulunan tarihi, turistik yerlerin envanterini çıkarttık. Bunları nasıl ülkemize ve dünyaya tanıtabiliriz- diye çalışmalar yaptık. Öncelikle ilçemize yakın olan dünyaca ünlü nadide turizm destinasyonu olan Yedigöller Milli Parkının 40 kilometrelik yolunun 23 kilometrelik kısmını tamamladık.
     2012 yılında geride kalan 13 kilometrelik yolun genişletme çalışmaları bitirildi, asfaltlama çalışmalarına başladık. İnşallah çalışmaları 1 ay içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Yedigöller Milli Parkına gitmek isteyen turistlerimizi daha güzel ağırlamış olacağız.
     Gezici, Saklıkent Şelalesini turizme kazandırmak için çalışmalara hız verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:
     Şelalede yürüyüş alanları, seyir terasları, piknik alanları ve bungalov evleri yaparak güzel bir turistik alan meydana getirmeyi amaçlıyoruz, çalışmalarımız hızla devam ediyor. İlçemizdeki Yoğunpelit Şelalesinin tanıtılması amacıyla turizm haftası etkinliklerini 2 yıldır orada yapıyoruz. Yoğunpelit Şelalesinde araç parkları, trekking alanları ve dinlenme alanları yaparak turizme kazandırıyoruz. İlçemizde yine Batı Karadeniz bölgesinin en uzun mağarası olan Sarıkaya Mağarası bulunmaktadır. Uzunluğu 750 metre olan mağarayı turizme kazandırmak için MARKA ile proje hazırladık. İnşallah çalışmalar en kısa sürede başlayacak.
    
     -Yığılcaya hizmet etmek için çalıştım-
    
     Gezici, eğitime yönelik önemli faaliyetler yaptıklarını ifade ederek, etüt merkezinde öğrencilerin sınavlara hazırlandığını söyledi.
     İmam Hatip Lisesinin açılmasına da öncülük ettiklerini vurgulayan Gezici, İlçemizdeki İmam Hatip Lisesinde 200 öğrencinin barınabileceği bir pansiyon da bulunuyor. Gençlerimiz için yine ilçemizde bulunan futbol sahasını suni çimle kaplayarak daha güzel ortamda spor yapabilmelerini sağladık. Bu futbol sahamıza bir de 300 kişilik modern bir tribün yapmak istiyoruz. Tribün ihalesini tamamladık. İnşallah çalışmalar en kısa sürede başlayacak ifadelerini kullandı.
     Kadın sorunlarına da dikkati çeken Gezici, eğitim seminerlerinin sorunların çözümüne katkıda bulunduğunu söyledi.
     Yığılca Ana Arısının ilçenin can damarı olduğunu vurgulayan Gezici, sözlerini şöyle tamamladı:
     Yığılca Ana Arısını tanıtmak ve değerini ortaya koymak amacıyla Düzce Üniversitesi (DÜ) ile İğneler köyünde DÜ Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezini (DAGEM) açtık. Çalışmalar sonunda arımız tanınan ve aranan bir arı oldu. Arıcılarımız arının yoğun talep gördüğünü, talebi karşılamakta zorlandıklarını ifade ediyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor.
     2,5 yıllık görev süremde Yığılcaya hizmet etmek için çalıştım. Yerime gelecek idareci arkadaşlarımıza Yığılcadaki görevlerinde başarılar dilerim.
    
     Muhabir: Akif Karslı / Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Yığılca Kaymakamı Gezici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER