Yılbaşı hediyeniz umut olsun

Yılbaşı hediyeniz umut olsun -Lösemi hastası çocuklar, çocuklarını kaybetme endişesi taşıyan anneler ve mülteci kamplarında ekmek ve battaniye bekleyen Suriyeli çocuklar, yılbaşında kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor


EDİRNE (A.A) - Hakan Şahin - Lösemi hastası çocuklar, çocuklarını kaybetme endişesi taşıyan anneler ve mülteci kamplarında ekmek ve battaniye bekleyen Suriyeli çocuklar, yılbaşında kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
     Lösemili yoksul çocukların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1998 yılında kurulan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), binlerce çocuğa yardım edildi. 30 lösemi hastası çocukla başlayan yardım kampanyalarında 12 bin hastaya ulaşıldı.
     LÖSEV, yılbaşı için Benim yılım, benim kahramanım sloganıyla hazırladığı, masal kahramanlarını canlandıran ünlü sanatçı ve sporcular ile lösemi hastası çocukların fotoğraflarının bulunduğu takvimle bağışçıların desteğini bekliyor.
     LÖSEVin hediyelik eşyaları arasında takvim, kartpostallar, kupalar, taraftar ürünleri, tişört ve şapkalar gibi birbirinden güzel birçok çeşit bulunuyor. LÖSEVin ürünleri, alışveriş merkezlerinde açılan stantlar, LSV Dükkanları ve vakfın internet sitesinden alınabiliyor.
    
     -Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası-
    
     Suriyedeki iç savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan on binlerce Suriyeli, Türkiyede kurulan kamplarda silahların susacağı günü büyük bir umutla bekliyor.
     Sivil toplum kuruluşlarının başlattığı Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası, destekçilerin yardımlarını bekliyor.
     Türkçe, İngilizce ve Arapça yayın yapan, suriyeicinbirekmek.com ve www.breadforsyria.com internet sitesi bağışçılardan gelen yardımları topluyor.
    
     -UNICEF-
    
     2. Dünya Savaşının ardından savaştan etkilenen çocuklara yardım amacıyla kurulan UNICEFin hazırladığı Umut paketi, çocuğunu kaybetme endişesi taşıyan annelerin umudu olacak kişilerin ilgisini bekliyor.
     Paketi satın alanlar içinde bulunan tedavi edici süt, yüksek enerjili bisküvi, rehidratasyon tuzu, kızamık aşısı, su arıtma tabletleri, tedavi edici hazır besin, çocuk felci ve tetanoz aşısıyla ihtiyaç sahibi annelere yardım ediyor.
     Ayrıca, yılbaşı tebrik kartları ve hediyeleriyle zor koşullardaki çocuklara katkıda bulunulabiliyor.
    
     -KAÇUV-
    
     İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Servisinde tedavi gören çocukların aileleri ve hekimlerinin 2000 yılında kurduğu Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), tedaviye ihtiyaç duyan çocuklara yardım eli uzatıyor.
     Ayrıca kanserle mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamı yaratılması, vakfın öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.
     KAÇUV, Aile Evi ve Gelin, siz de gönüllümüz olun, bize umut olun kampanyalarıyla yeni yılda kanserli çocukların yardım edecek hayırseverlenin katkısını bekliyor.
     Vakfın hazırladığı takvimler, kupalar, kırtasiye ürünleri gibi birçok hediyelik eşya, internetten satın alınabiliyor.
    
     -Özürlüler Vakfı-
    
     Özürlüler Vakfı da Haydi Gülümse kampanyasıyla cep telefonuyla kısa mesaj veya banka havalesiyle özürlü çocuklar için bağış kabul ediyor.
     Ayrıca, yardımseverler Gülümseten Dükkandan pasta satın alarak yeni yılda engelli bir çocuğun ameliyat olmasına katkı sağlayabiliyor.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yılbaşı hediyeniz umut olsun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER