Yılmaz Vural İpekböceğini test etti

Yılmaz Vural İpekböceğini test etti -Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Vural ve futbolcular, Spor Toto Süper Ligde Bursaspor ile yapacakları maç öncesi yerli tramvayı incelediler


BURSA (A.A) - Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ve futbolcular, Spor Toto Süper Ligde Bursaspor ile yapacakları maç öncesi yerli tramvayı incelediler.
     Vural ve futbolcular, Bursa Büyükşehir Belediyesinin danışmanlığında üretilen Türkiyenin ilk yerli tramvayını Bursa Ulaşım-Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret AŞdeki (BURULAŞ) test pistinde inceledi.
     Tramvayı bir süre kullanan Vural, Bursaya ilk olarak 1988 yılında teknik direktör olarak geldiğini ve o günün Bursası ile bugün arasında çok büyük fark olduğunu söyledi.
     Vural, o zamanlar Bursanın, Heykel ve Altıparmaktan ibaret olduğunu dile getirerek, Bugün baktığımızda nüfusuyla, sanayisiyle, sporuyla Türkiyenin göz bebeği haline geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe akşam bizi ziyaret etti ve tramvay projesinden bahsetti. Kendisinin ne kadar büyük bir Bursaspor taraftarı olduğunu biliyorum. Tramvayı yerinde gördüm ve test sürüşü yaptık. Ben 30 yılı aşkın süredir Almanyada yaşıyorum ve sürekli metroya, tramvaya biniyorum. Gururla söyleyebilirim ki bu tramvay oradakilerden teknolojik olarak daha üstün özelliklere sahip. Başbakanımız yerli otomobil için bir baba yiğit arıyorum derken, Bursa raylı sistemlerde bu baba yiğitliği çok güzel yapmış. Gurur duydum. Tek kelimeyle bravo dedi.
     Kafileye tramvay hakkında bilgiler veren Yerli Tramvay Proje Koordinatörü ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Taha Aydın, Avrupa ülkelerinin 30-40 yıllık bir süreçte deneyimli mühendis kadrolarla hayata geçirebildikleri bir projeyi 3 yıllık çalışma ile yaptıklarını söyledi.
     Aydın, yürüyen aksamından yazılımına kadar tamamen Türk mühendislerinin ürünü olan yerli tramvayın tüm testlerden geçtiğini ve üretim sertifikalarını aldığını, artık ihalelere çıkabildiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer/Harun Kaymaz
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yılmaz Vural İpekböceğini test etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER