YÖK Başkanı Çetinsaya Şırnakta:

YÖK Başkanı Çetinsaya Şırnakta: "(Çözüm sürecine destek) Her üniversite ve her birey, kendi ilinin özelliklerine göre mutlaka bir şeyler yapacaktır. Bu, sınıfta hocanın öğrencilere konu anlatması da olabilir, kampüslerde yapılacak


ŞIRNAK (A.A) - Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, üniversitelerin çözüm sürecine destek olmaları konusunda, her üniversitenin kendi ilinin özelliklerine göre mutlaka bir şeyler yapacağını bildirdi.
     Çetinsaya, YÖK üyelerinden oluşan heyetle çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnaka geldi.
     Valiliği ziyaretinde Vali Vahdettin Özkan, Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz ve üniversitenin yöneticileri tarafından karşılanan Çetinsaya, Valilik Şeref Defterini imzaladı.
     Ziyarette konuşan Vali Özkan, Şırnak ve bölgede eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve etkinleştirilmesine verdiği destekten ötürü Çetinsayaya teşekkür etti. Vali Özkan, verilen eğitim desteğinin son dönemde sosyal entegrasyonun pekişmesi açısından da anlamlı olduğunu kaydetti.
     Çetinsaya ve beraberindekiler daha sonra ŞÜ Rektörlüğünü ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Akmaz ile görüştü.
     Ziyarette konuşan Çetinsaya, YÖK üyeleri ile hafta başından itibaren bölgede bulunduklarını, Batman, Siirt ve Şırnaktaki temaslarının ardından Hakkari ve Diyarbakırdaki üniversiteleri ziyaret edeceklerini söyledi.
     Üniversite ziyaretleri sırasında öğretim görevlileri ve hocalarla çözüm sürecinin başarıya ulaşması için değerlendirmelerde bulunduklarını ifade eden Çetinsaya, şöyle dedi:
     "Üniversitelerimizi ziyaret ederek bizzat hocalarla, öğrencilerle, rektörlerle, senato üyeleri ile görüşerek üniversitelerimizin sorunlarını yerinde görüyor aynı zamanda da çözüm süreci ile ilgili istişarelerde bulunuyoruz. Üniversitelerimiz çözüm sürecinin bir parçası olmalı, çözüm sürecine pozitif katkıda bulunmalı. Kısa vadede bu amaç için uzun vadede de, çözüm süreci başarıyla sonuçlanır sonuçlanmaz üniversitelerimizi nasıl kalkındırabilir, daha ileriye nasıl götürebiliriz, potansiyelleri nasıl ileriye vardırabiliriz- diye şimdiden düşünmek ve konuşmak lazım. Bugün bunları değerlendireceğiz".
     Çetinsaya, çözüm sürecine ilişkin öğretim üyelerinin önerilerine ilişkin bir soru üzerine, "Ben herkesin eline standart bir yapılacaklar listesi verilmesi taraftarı değilim" dedi.
     Öğretim üyelerinin çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanmasını en çok isteyen kişiler olduğunu vurgulayan Çetinsaya, "Üniversitelerin potansiyelini gerçekleştirebilmek için zaten bu havayı, iklimi ve ortamı yaratmamız lazım. Her üniversite ve her birey kendi ilinin özelliklerine göre mutlaka bir şeyler yapacaktır. Bu, sınıfta hocanın öğrencilere konu anlatması da olabilir, kampüslerde yapılacak faaliyetler de olabilir. Bu, üniversitelerin, öğretim üyelerinin o ildeki hizmetleri, çalışmaları ve gayretleri de olabilir. O yüzden her manada değerlendirmemiz lazım" diye konuştu.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz-Cafer Balık/Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber YÖK Başkanı Çetinsaya Şırnakta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER