Yol kenarındaki manavlara yoğun ilgi

Yol kenarındaki manavlara yoğun ilgi -Elazığ karayolu üzerine kurulan, taze meyve ve sebze satılan manavlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda, Diyarbakır, Tunceli ve Bingöl gibi illerin geçiş noktası olan karayollarında kurulan taze sebze ve meyve satan manavlara, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
     Diyarbakır, Tunceli, Bingöl gibi illerin geçiş noktası olan Elazığdaki karayolu üzerinde sebze ve meyve bahçelerinin hemen yanına baraka şeklinde kurulan manavlar, yolculuk yapan vatandaşların uğrak yerleri oluyor.
     Elazığ-Bingöl karayolu üzerinde faaliyet gösteren manavın işletmecisi Timur Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahçesinde yetiştirdiği böğürtlen, şeftali, elma, kiraz ve kayısıyı karayolu üzerine kurduğu manavda satmaya çalıştığını belirtti.
     12 yıl önce bu işe başladığını ifade eden Öztürk, Bayağı da memnunuz. Gelirimiz olsun, emeğimizin karşılığı olsun. Sattığımız kişiler genellikle bu yörenin insanları olmakla beraber, il ve yurt dışından gelen insanlar da var dedi.
     Ürünlerin her sabah taze olarak bahçelerden toplandığını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:
     Arkada bahçemiz var. Bazı müşterilerimiz bahçeden kendisi topluyor. Onun da bayağı bir avantajı oluyor. Ürün çeşitliliğimiz fazla olduğu için genellikle Mayısın 15inde başlarız. Kışlık meyveler var. Mesela bizim kışa kalan armudumuz, elmamız, ayvamız var. Onların dayanma süreleri Aralık ayı sonuna kadar devam ediyor. Onlar bitene kadar mola yerimiz açık. Onlar bittikten sonra kapatıyoruz. Ondan sonra 3 aylık bir dinlenme süremiz var.
     Manavlardan birinde ailesi ile konaklayan İbrahim Uludağ ise Artvindeki akrabalarını ziyaret ettiğini ve yaşadığı kent olan Osmaniyeye dönerken bu güzergahı kullandığını belirterek, Buradaki hava ve su çok hoşumuza gitti. Geçerken de görmüştük burayı. Şimdi uğramak nasip oldu. Taze sebzelerimizi, meyvelerimizi aldık. Onlara da bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Yolculuk yapan Mehmet Emin Uçar da yol üstündeki manavların çok güzel olduğunu belirterek, meyve ve sebzelerin fiyatlarının da uygun olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Yol kenarındaki manavlara yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER