Yöresel Alanya İpek Dokuma Kursu

Yöresel Alanya İpek Dokuma Kursu -Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu: -Alanya İpeği Türkiyeye ve dünyaya yayılacaktır


ANTALYA (A.A) - Alanya Belediyesi Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya ipeğinin Türkiyeye ve dünyaya yayılacağını söyledi.
     Alanya Belediyesinin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yürüttüğü İpek Eller Projesi kapsamında Yöresel Alanya İpek Dokuma Kursuna katılan 15 kursiyere sertifikaları verildi.
     Belediye Başkanı Sipahioğlu, törende yaptığı konuşmada, kursiyerlerin Alanyanın unutulmaya yüz tutan ipek dokumacılığını tekrar hayata geçirdiklerini belirtti.
     Kurs sonunda 15 kişinin belge almaya hak kazandığını ifade eden Sipahioğlu, Artık Alanyada 15 kişi tezgah sahibi, Alanya tabiri ile çulha sahibi olacak. Alanya kendi dokumasını hem turistler hem de kendi halkımız için üretecekler. Burada üretilen eşyalar insanlarımız tarafından kullanılırsa Alanya İpeği Türkiyeye ve dünyaya yayılacaktır dedi.
     Sipahioğlu, projesi kapsamında kursiyerlerin 4 ay boyunca kozadan ipeğin elde edilip dokumaya dönüştürülmesine kadar geçen evreyi uygulamalı olarak öğrendiklerini dile getirerek, projeye katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
     Törende sertifika alan öğrencilere belediyenin kendi atölyelerinde imal ettiği dokuma tezgahları hediye edildi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yöresel Alanya İpek Dokuma Kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER