Yöresel ürününü tanıtmak isteyene FKAdan destek

Yöresel ürününü tanıtmak isteyene FKAdan destek -FKA, Antalyada yapılacak 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarında Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinden yöresel ürünlerini sergilemek isteyen girişimcilere ücretsiz


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Antalyada yapılacak 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarında Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinden yöresel ürünlerini sergilemek isteyen girişimcilere ücretsiz yer temin edecek.
     FKAdan yapılan yazılı açıklamaya göre, yöresel ürünlerin ulusal ve uluslararası bilinirliğini artırmak, onlara ticari değer kazandırmak amacıyla Sizin Oraların Nesi Meşhur sloganıyla, Antalya Expo Center Cam Piramit Fuar Alanında düzenlenecek 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı, 20-24 Haziran tarihleri arasında yapılacak.
     Bitkisel ve hayvansal ürünlerden işlenmiş gıda ürünlerine, doğal madenlerden el sanatlarına kadar yörelerin adıyla bilinen birçok ürünün tanıtılacağı fuarda, yöresel ürünlere kalite garantisi mahiyetinde olan Coğrafi İşaretler Koruma Sistemi ile ilgili bilgilendirme paneli de gerçekleştirilecek.
     Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde koordinasyon faaliyetini yürüten FKAnın, bu illerden fuara katılacak olan firma ve girişimcilere ücretsiz yer temin edeceği kaydedildi. Fuara katılmak isteyen girişimlerin yatırım destek ofislerine başvurmaları gerektiği bildirildi.
     Fuarda yörelerin kendi kültürel ögelerini yansıtan yöresel ürünleri vasıtasıyla yapılacak tanıtım çalışmasının, yerelin turizm potansiyelini de artıracağı, her geçen gün değeri artan özgün yerel ürünleri üreten üreticilerin ürünlerine alternatif pazarlar bulabilecekleri ve tecrübe paylaşımında bulanabilecekleri belirtildi.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Yöresel ürününü tanıtmak isteyene FKAdan destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER