Yozgat Valiliğinden dul ve yetimler için

Yozgat Valiliğinden dul ve yetimler için koruyucu proje -Yozgat Valiliği tarafından hayata geçirilen Hami-Yet Projesi kapsamında 161 anne ve 257 çocuğa, psikososyal, eğitim ve ekonomik desteklerin yanı sıra atölye çalışmaları, sosy


YOZGAT (A.A) - Yozgat Valiliği tarafından hayata geçirilen Koruyucu Yetim Destek (Hami-Yet) Projesi kapsamında, 161 anne ve 257 çocuğa, psikososyal, eğitim ve ekonomik desteklerin yanı sıra atölye çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler sunulacak.
     Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcının, Bayrampaşa Kaymakamlığı döneminde hayata geçirdiği Hami-Yet Projesi, Yozgatta da uygulamaya geçirildi.
     Hami-Yet Projesi kapsamında destek görecek 161 anne ve 257 çocukla Yozgat Belediyesi Şahin Tepesi Sosyal Tesislerinde bir araya gelen Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Yozgat Valiliği bünyesinde Hami-Yet Bürosu açtıklarını anımsatarak, ilde Hami-Yet Koordinatörü 2 bayan sosyoloğun çalışmalarını bitirerek projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
     Yazıcı, Yozgatta yaşayan, eşini kaybetmiş anneler ve onların çocuklarının bundan böyle her saat ulaşabilecekleri, dünyevi tüm problemlerini danışıp çare arayabilecekleri Yozgat Valiliği Hami-Yet Bürosu olduğunu söyledi.
     Yazıcı, şöyle konuştu:
     Bugün projemiz için bir başlangıç yaptık. Bu proje kapsamında anne ve çocuklara psikososyal destek ve eğitim desteğinin yanı sıra, her türlü ekonomik destek, atölye çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler olmak üzere bir dizi sürdürülebilir ve süreklilik arz eden faaliyetler sunacağız. Projenin içerikleri büyük önem taşıyor. Projemiz, merhamet ve acıma duygusuna yer vermeden, şefkate dayalı faaliyetler olacak. Biz projenin başından itibaren annelere Hamiyet annesi, çocuklara ise Hamiyet çocuğu diyeceğiz.
     Törende, Gözde Merve Yıldız isimli bir çocuğun, vefat eden babası ve Vali Abdulkadir Yazıcı için yazdığı şiir, programa katılanlara duygulu anlar yaşattı.
     Yaklaşık üç ay süren sosyal incelemeler sonucu tespit edilen 161 anne ve 257 çocuğa, Hami-Yet Projesi kapsamında psikososyal, eğitim ve ekonomik desteklerin yanı sıra atölye çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler sunulacak.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yozgat Valiliğinden dul ve yetimler için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER