YTSOdan tütün ve alkol ürünü satıcılarına

YTSOdan tütün ve alkol ürünü satıcılarına uyarı


YALOVA (A.A) - Yalova Ticaret Odası (YTSO), tütün ve alkol mamulleri satıcılarını, satış belgelerinin süresini uzatmaları konusunda uyardı.
     YTSOdan yapılan yazılı açıklamada, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik doğrultusunda, 2003-2012 yılları arasında düzenlenen satış belgeleri için 2013 yılı Ocak-Mart döneminde süre uzatım işlemi yapılması gerektiği anımsatıldı.
     Süre uzatım işleminin zorunlu olduğu, bunu yaptırmayanların belgelerinin iptal durumuna düşeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkındaki yönetmeliğin 14. maddesi gereğince, satış belgeleri için 1 Nisan Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yapılmadığı taktirde, anılan tarihten sonra ürün (tütün mamulü, alkol ve alkollü içki) satın alınması mümkün olmayacak ve satıcıların mevcutlarında bulunan ürünleri Nisan ayı sonuna kadar tasfiye etmeleri zorunlu olacaktır. Süre uzatım işlemi bedeli havale veya EFT gibi yollarla ya da Ziraat Bankası şubelerindeki TAPDK kurumsal tahsilat ekranının yeni başvuru bölümünden, diğer bir değişle TC kimlik numarası veya vergi numarası beyan edilerek ödenmemelidir. Aksi taktirde işlem bedeli kurum hesabına yatırılmış olsa dahi satış belgesi iptal duruma düşecek ve geçerliliğini yitirecektir. Yapılan süre uzatım işlem bedeli ödemesine ilişkin banka dekontu Yetkili Odaya veya Kuruma teslim edilmeyecek, satıcılar tarafından muhafaza edilecektir.
     Açıklamada, süre uzatım işlemi yaptırmak isteyen satıcıların kurum tarafından satış belgesi işlemlerini yürütmek üzere yetkilendirilmiş bulunan meslek odalarına (yetkili Odalara) başvuru yapmaları ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını veya izin belgelerini ibraz etmelerinin zorunlu olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber YTSOdan tütün ve alkol ürünü satıcılarına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER