Yüksekovada terör örgütü yandaşlarının okul yakması

Yüksekovada terör örgütü yandaşlarının okul yakması -İlçede iki gün önce çıkan olaylarda molotofkokteyli atılarak yakılan Cumhuriyet İlköğretim Okulunda eğitime ara verilmesi üzerine okul önünde toplanan veliler, saldırıyı kınadı


HAKKARİ (A.A) - Yüksekovada iki gün önce çıkan olaylarda molotofkokteyli atılarak yakılan Cumhuriyet İlköğretim Okulunda eğitime ara verilmesi üzerine okul önünde toplanan veliler, saldırıyı kınadı.
     İlçe merkezinde iki gün önce izinsiz gösteri yapan terör örgütü yandaşlarının taş ve molotofkokteyli atarak büyük hasar verdiği Cumhuriyet İlköğretim Okulunda eğitime ara verildi.
     Tüm camları kırılan ve atılan molotofkokteylleri nedeniyle 2 dersliği kullanılamaz hale gelen okuldaki tadilat devam ederken, çocuklarını okula gönderemeyen veliler, saldırıya tepki gösterdi.
     Okul önünde toplanarak saldırıyı kınayan veliler adına açıklama yapan Muhittin Barçın, terör örgütünün, eğitim öğretim yılı başında çocuklarınızı okula göndermeyin yönündeki baskısıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, buna rağmen çocuklarını okula gönderdiklerini söyledi.
     Barçın, hafta sonu yaşanan saldırı ile okulun kullanılamaz hale geldiğini ve bu durumdan büyük üzüntü duyduklarını bildirerek, şöyle konuştu:
     Biz okulların açılmasını istiyoruz. Artık çocuklarımızın düzenli bir şekilde derslerine girmelerini bekliyoruz. Bu konuda veliler olarak birlikteliğimiz devam edecek. Bu olaylar bu şekilde devam ederse tüm öğrenci velileri olarak tepkimizi ortaya koyacağız. Biz artık okulların yakılmasını istemiyoruz. Veliler olarak cehaletle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu gibi olaylara daha büyük katılımlı tepkiler göstereceğiz.
     Velilerden Cahit Aybar ise okulun son 10 gün içerisinde birçok kez hedef alındığına değinerek, göstericilerin, ders saatinde dahi okula saldırdığını ifade etti.
     İkinci sınıf öğrencilerinden Zilan Düzen de okuldaki tüm öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmak istemediğini vurgulayarak, Artık okulumuzu yakmasınlar. Derslerimize girmek istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Yüksekova / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Yüksekovada terör örgütü yandaşlarının okul yakması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER