Maraton koşan çiftçi destek bekliyor

Maraton koşan çiftçi destek bekliyor -Uşakta çiftçilik yaptığı köyde traktörlerle ve çoban köpekleriyle yarışırken eski milli atlet Ali Yılmaz tarafından keşfedilen Akın Yeniceli, destek bekliyor -Yeniceli: Destek verilirse çok dah


UŞAK (A.A) - Uşakta çiftçilik yaptığı köyde traktörlerle ve çoban köpekleriyle yarışırken eski milli atlet Ali Yılmaz tarafından keşfedilen ve son iki yıldır özel ve resmi koşulara katılan Akın Yeniceli (25), destek bekliyor.
     Yeniceli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıldır katıldığı özel ve resmi koşularda çok sayıda başarı elde ettiğini ancak önceki gün ikincilikle bitirdiği 4. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusunun kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.
     Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından tescillenerek 2012 faaliyet takvimine eklenen ve 6 Ekim Cumartesi günü saat 15.00da startı verilen yarışmanın oldukça zorlu geçtiğini, 170 kilometrelik parkuru 21 saat 02 dakikada bitirerek yarışmada ikinciliği elde ettiğini ifade eden Akın Yeniceli, performansının her geçen gün arttığını ifade etti.
     Yarı maraton ve maraton koşularında istediği dereceleri koştuğunu ancak ultra maratonun kendisine daha uygun olduğunu ifade eden Yeniceli, şunları söyledi:
     Elbistan, Afşin , Ekinözü Ultra Maratonunda 170 kilometre koştum. Yarışmayı Sadık Sahin isimli atlet kazandı. Kahramanmaraşın Elbistan ilçesine bağlı Kavaktepe köyünden başlayan yarışma Elbistan İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanında sona erdi. Ben daha uzun mesafeler koşabileceğimi biliyorum. Şu anki hedefim 250 kilometre koşmak. Giderek daha uzun mesafeler koşmayı istiyorum. Önümüzdeki yıllarda bu hedefime ulaşacağımı düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde Avrasya Maratonuna katılacağım. Destek verilirse çok daha iyi dereceler elde edebilirim. Sponsor arayışımız var. Çok uzun mesafelerde koşarak ülkemin ismini duyurmak istiyorum.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Maraton koşan çiftçi destek bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER