Yüksel, 112 Acil Çağrı Merkezinin inşaatında

Yüksel, 112 Acil Çağrı Merkezinin inşaatında inceleme yaptı -Ankara Valisi Yüksel: "Sabit hatlardan gelen çağrılarda eş zamanlı olarak arayan kişinin isim, adres ve konum bilgisi yazılım üzerinden merkeze iletilecek" -"Mobil hatlar üze


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, gelecek ay bitirilmesi hedeflenen 112 Acil Çağrı Merkezinde, coğrafi bilgi sistemiyle entegre bir yazılım kullanılacağını, çağrılarla birlikte arayanların isim, adres ve konumlarının da merkeze iletileceğini, böylece en kısa sürede çağrı yerine ulaşılabileceğini bildirdi.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Yüksel, yapımı devam eden 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatında incelemelerde bulunarak, son durum hakkında teknik ve idari personelden bilgi aldı.
     Yüksel, başkentteki kamu kurumlarınca yürütülen tüm çağrı merkezlerini tek çatı altında toplamayı hedefleyen 112 Acil Çağrı Merkezi projesinin gerçekleştirilmesine çok önem verdiğini belirtti.
     Türkiyede halen, farklı acil çağrılar için farklı hizmet numaralarının kullanıldığına işaret eden Yüksel, "Proje tamamlandığında, başkentte hizmet veren itfaiye, hızır acil, polis imdat ve jandarma numaralarıyla diğer zaruri numaraları tek merkezde ve tek numara altında toplayarak 7/24 esasına göre etkin ve verimli bir şekilde hizmet sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
     Bu merkezin ilgilenenlere model olacağını ifade eden Vali Yüksel, acil durumlar için birden çok numara yerine tek bir numaranın öğrenilmesinin daha kolay olacağını, böylece en kısa sürede olay mahalline ya da acil durumdaki kişiye ulaşabileceğini kaydetti.
     Acil durumlarda ivedilikle müdahale ve koordinasyonun önemini vurgulayan Vali Yüksel, "Acil Çağrı Merkezleri Projesinde, sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve valiliklerce gerekli görülen diğer birimlerinde aynı mekanda koordinasyon imkanı sağlandığı co-location modeli tercih edilmiş ve çalışmalar buna göre yapılandırılmıştır. Bu modelde çağrının alınması, olayların takip ve koordinasyonu aynı mekan içerisinde bulunan görevliler tarafından yerine getirilecektir" ifadelerine yer verdi.
     Yüksel, şunları kaydetti:
     "Acil yardım çağrısı amacıyla merkez arandığında, sabit hatlardan gelen çağrılarda eş zamanlı olarak arayan kişinin isim, adres ve konum bilgisi yazılım üzerinden Türk Telekom A.Ş. tarafından çağrı ile birlikte merkeze iletilecek. Mobil hatlar üzerinden yapılan çağrılarda ise çağrının yapıldığı yerle ilgili olarak, baz istasyonlarının kesişim noktaları esas alınarak yaklaşık bir yer belirlenebilecek. Merkezlerde coğrafi bilgi sistemi ile entegre bir yazılım kullanılacağı için sistem sayesinde vatandaştan isim ya da adres sormaya gerek kalmayacak, zamandan tasarruf sağlanacak."
    
     Muhabir: Betül Rümeysa Şahin
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Yüksel, 112 Acil Çağrı Merkezinin inşaatında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER