YURTKUR Genel Müdürü Albayrak:

YURTKUR Genel Müdürü Albayrak: -Buranın çok önemli ve değerli bir yer olduğunu, Çanakkaleye çok daha fazla bir yatırım yapmamız gerektiğini bugün bir defa daha anladık


ÇANAKKALE (A.A) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkında Kabatepe bölgesinde yer alan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezini ziyaret etti.
     Albayrak, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkalenin manevi yönü ve anlamıyla çok önemli bir yer olduğunu söyledi.
     Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde gezdikleri salonlarda hissiyat duygularının biraz daha kabardığını anlatan Albayrak, kentte, 15 gün içerisinde 500 kişilik bir yurtlarının hizmete gireceğini ifade etti.
     Kentte, üniversitenin yurt problemini çözerken üniversitelilerin ve öğrencilerin yanında, Türkiyenin değişik bölgelerinden gelecek üniversite öğrencilerini de misafir ederek Çanakkaleyi ziyaretlerinde ev sahipliği yapmak için çalışmalarının sürdüğünü belirten Albayrak, Birçok arsayı gezdik. Arsalar ile ilgili çalışmalarımız bittiğinde, yaklaşık 3 ay içerisinde 800 ya da bin kişilik modern, 4 yıldızlı, odaları 1 ve 3 kişilik olan yurt inşa edeceğiz. 2013 yılı yatırım programına da 2 bine yakın bir yurt programa koymayı düşünüyoruz. Önümüzdeki 15 yıl içerisinde Çanakkalenin problemini çözmek için bu adımları atıyoruz. Buranın çok önemli ve değerli bir yer olduğunu, Çanakkaleye çok daha fazla bir yatırım yapmamız gerektiğini bugün bir defa daha anladık dedi.
     Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ise Türkiyenin dört bir tarafında öğrencilerin barınma sorununu halletmek amacıyla YURTKURun, yüzlerce işi bitirdiğini anımsattı.
     YURTKURun devam eden projeleri de olduğunu dile getiren Tuna, Çanakkale çok güzide, milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olan bir ilimiz. Burada yatan şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine, herkesin buraya gönül bağı, gönül borcu var. Devletimiz de tüm birimleri, kurum ve kuruluşları ile bu borcu ödemek için elinden geleni yıllardır yapıyor. Çanakkale aynı zamanda bir üniversite şehri. Burada bizlerin bacasız fabrikalarımız üniversitelerimiz. Gittikçe büyüyen bir üniversitemiz var belki de arkasından bir başka üniversiteler de kurulacak. Bunların da barınma sorununu acilen çözmek gerekiyor. Bu kapsamda devam eden yatırımlar var. Genel müdürümüz hem şehrin imkanlarını gözden geçirmek, birlikte yapılması gereken konuları değerlendirmek ve devam eden işleri de yerinde görmek üzere şehrimize geldiler. Kendilerini ağırlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduk. Kısa dönem içerisinde tekrar yeni yatırımların açılışları vesilesiyle bir araya gelmekten memnuniyet duyacağımızı ifade etmek istiyorum diye konuştu.
     Albayraka ziyareti sırasında YURTKUR Bursa Bölge Müdürü Mehmet Müderrisoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan eşlik etti.
    
     Muhabir : Bülent Ersöz/Burak Akay
     Yayıncı : Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber YURTKUR Genel Müdürü Albayrak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER