Yurtta kış

Yurtta kış -Şırnakın Beytüşşebap ilçe merkezinde kar kalınlığı 1,5 metreyi yüksek kesimlerde ise 2 metreyi aştı -Çok sayıda köye elektrik verilemeyen ilçede, okullar 2 gün tatil edildi


ŞIRNAK (A.A) - Beytüşşebap ilçesinde aralıklarla süren kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 1,5 metreyi, yüksek kesimlerde 2 metreyi aştı.
     İlçe ve çevresinde 3 gündür aralıklarla süren kar yağışı hayatı felç ederken, tek katlı evler kar altında kaldı. Yoğun yağış nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 1,5 metreyi bulurken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2 metreyi aştı.
     Kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi. Elektrik hatlarında biriken kar kütleleri sık sık elektrik kesintisine neden olurken çok sayıda köye elektrik verilemiyor. Yağış sonucu 45 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel idare ekiplerinin köy yolları açma çalışması sürüyor.
    
     -Karayolları ulaşıma kapalı-
    
     Beytüşşebap-Şırnak, Beytüşşebap-Hakkari ve Beytüşşebap-Uludere karayolu ulaşıma kapanırken, karayolları ekipleri yolların tekrar ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
     Yağış sonucu tek katlı evler ve çok sayıda aracın kar altında kaldığı ilçede, vatandaşlar evlerin damında biriken karları günde en az 2 kez temizlemek zorunda kalıyor. Vatandaşlar, ilçede yeterince iş makinesinin bulunmadığını belirterek, Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz. Yoğun yağış bizi çok mağdur etti dediler.
    
     -Sürücüler yolda kaldı-
    
     Öte yandan, Şırnak il merkezinde etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Hayatı olumsuz etkileyen yağış nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Uludere Caddesinde kar nedeniyle yolda kalan sürücülerin imdadına trafik polisleri yetişti.
     Araç sürücülerini uyaran polisler, karlı yolda araçlarını nasıl kullanacaklarını gösterdi. Polisler, yolda zor anlar yaşayan sürücülerin araçlarını iterek yardımcı olmaya çalıştı.
    
     Muhabir: Casım Bal-Cafer Balık/Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER