Yurtta kış

Yurtta kış -Kar yağışı nedeniyle Zonguldak-Ereğli ilçesi arasında, yolda kalan araçları iş makinaları kurtardı


ZONGULDAK (A.A) - Kar yağışı nedeniyle Zonguldak ile Ereğli ilçesi arasında, yolda kalan araçları, iş makinaları kurtardı.
     Delihakkı mevkisindeki geceden itibaren etkili olan kar yağışından dolayı sürücüler zor anlar yaşarken, bazı tırlar yolda kaldı.
     Karayolları Şube Müdürlüğü ekipleri, iş makineleriyle karayolunda kar temizliği yaparak, yolda kalan bazı araçların kurtarılmasına da yardımcı oldu.
     Rampaları çıkmakta zorlanan tırlar, iş makineleriyle çekilirken, bazı sürücüler de zincir takarak karlı yolda ilerlemeye çalıştı.
     Kar lastiği olmayan ve zincir bulundurmayan otomobil sürücüleri ise saplandıkları kardan çıkmakta zorluk çekti.
     Yolda kalan tır sürücülerinden Harun Akyüz, AA muhabirine, kar nedeniyle geceden itibaren yolda mahsur kaldığını, iş makinesiyle aracının çekildiğini söyledi.
     Akyüz, Antalyadan Zonguldaka narenciye getirdiğini, Ereğli güzergahına giderken kara yakalanması nedeniyle güçlükler yaşadığını kaydetti.
     Rampada tırına zincir takmaya çalışan Zafer Akgün de sorunsuz ilerlerken önündeki otomobil sürücüsünün rampada zincir takmak için durması nedeniyle yolda kaldığını ifade ederek, Acemi sürücüler nedeniyle zorluk yaşıyoruz. Bazıları kar izlemek bazıları zincir takmak için yolda duruyor. Biz de duraksayınca hareket etmemiz mümkün olmuyor. Tıra zincir takıp rampadan çıkmaya çalışacağım dedi.
     Bazı otomobil sürücüleri ise, fotoğraf çekmek için yol kenarında durunca, yeniden hareket edemedi.
     Polis ekipleri, yolda kar yağışının etkili olduğu dönemlerde tırların geçişine izin vermeyerek, kar lastiği olmayan ve zincir bulundurmayan araç sürücülerini uyardı.
     Kar, ormanlık alanlarda güzel görüntüler de oluşturdu.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER