Yurtta kış

Yurtta kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis, Hakkari ve Muşta 777 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor


VAN (A.A) - Van, Bitlis, Hakkari ve Muşta kar yağışı ve tipi nedeniyle 777 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte günlerdir süren ve dün akşam saatlerine kadar etkili olan kar yağışı nedeniyle 312 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
     Açıklamada, yolların ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü ve köy yollarının kısa sürede ulaşıma açılmasının planlandığı ifade edildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van-Çatak yol ayırımından Bahçesaray karayolu ile Çukurca-Şırnak, Yüksekova-Dağlıca, Şemdinli-Alan, Muş-Kulp, Gürpınar-Kırkgeçit, Ahlat-Malazgirt, Adilcevaz-Karahasan, Mutki-Geyikpınar, Şemdinli-Derecik, Gürpınar-Kanlıdere, Gürpınar-Yalınca ve Yüksekova-Şemdinli karayolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.
     Yetkililer, Bitlis-Hizan ve Hizan-Bahçesaray karayolunun da çığ nedeniyle ulaşıma kapandığını kaydetti.
    
     -Bitlis-
    
     Bitliste etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 243 köyle ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlığının 2 metre 46 santim olduğu kentte karla mücadele çalışmaları 10 farklı ekip tarafından yürütülüyor.
     Çalışmalarda 3 kar makinesi, 14 greyder, 11 dozer ve 14 servis aracı kullanılıyor. Karayolları ekipleri tuzlama ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
    
     -Hakkari-
    
     Hakkaride etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 82 köyle ulaşım sağlanamıyor. Ayrıca çığ düşmesi nedeniyle Hakkari-Çukurca-Şırnak karayolu ise ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Kentte kar yağışının durmasıyla İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapanan köy ve mezra yollarında, Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri karayollarında, belediye ekipleri ise ana arterlerde ve mahallelerde kar temizleme çalışması başlattı.
    
     -Muş-
    
     Muş İl Özel İdaresi Köy Yolları Şube Müdürü Fesih Çakır da kentte 140 köyle ulaşım sağlanamadığını belirterek bütün ekiplerin karla mücadele çalışmaları için seferber olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER