Yurtta kış

Yurtta kış -Vanın Başkale ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan mezrada, tandırda ekmek pişirdikten sonra rahatsızlanan anne ve kızı, paletli ambulansla hastaneye kaldırıldı


VAN (A.A) - Başkale ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan mezrada, tandırda ekmek pişirdikten sonra rahatsızlanan anne ve kızı, paletli ambulansla hastaneye kaldırıldı.
     Kovalıpınar köyü Yamaç mezrasında yaşayan Hazal Aydın ve kızı Hatice, sabah saatlerinde tandırı yakarak, ekmek pişirdi. Bir süre sonra rahatsızlanan anne-kızın yakınları, köy yolunun ulaşıma kapalı olması nedeniyle Başkale Kaymakamlığından yardım istedi.
     Bunun üzerine İlçe Özel İdare ekipleri, köy yolunu ulaşıma açmak üzere harekete geçti. Ekipler, tipi nedeniyle kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu mezra yolundaki çalışmanın uzun süreceğini düşünerek, anne-kızın paletli ambulansla hastaneye kaldırılması için 112 Acil Servis ekipleriyle irtibata geçti.
     Paletli ambulansı bir tıra yükleyen ekipler, ambulansı yolun açık olduğu yere kadar götürdü. Burada tırdan indirilen paletli ambulansa, bir doktor ve sağlık memuru binerek, mezraya doğru yola çıktı.
     Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından mezraya ulaşan sağlık ekibi, anne-kızı ambulansa bindirerek yola çıktı. Dumandan zehirlendiği belirlenen anne-kız, Başkale Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
     Hazal Aydının oğlu Cevdet Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde tandırda ekmek pişiren annesinin ve kız kardeşinin aniden rahatsızlandığını belirterek, Durumlarının ağır olduğunu görünce Başkale Kaymakamlığı ve 112 Acil Servisten yardım istedim. 4 saat sonra bizlere ulaştılar. Annemi ve kız kardeşimi kurtardılar. Allah devletimize zeval vermesin. Herkese teşekkür ederim dedi.
    
     Muhabir: Zafer Tayfur / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER