Gazetecilere yıpranma hakkı verilmesi

Gazetecilere yıpranma hakkı verilmesi -GGC Yönetimi, gazetecilere yıpranma hakkının yeniden verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti


DİYARBAKIR (A.A) - Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetimi, gazetecilere yıpranma hakkının yeniden verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     GGC Yönetimince yapılan açıklamada, gazetecilere 1961 yılında 212 sayılı Basın İş Kanunu ile verilen yıpranma hakkının, 2008de kaldırılması nedeniyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün adeta anlamsız kılındığı belirtildi.
     Gazeteci örgütlerinin mücadelesi ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın girişimleriyle konunun yeniden gündeme geldiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Başta yanlışın düzeltilmesi talimatını veren ve takibini yapan sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere gazetecilerin sorunlarına, sevinçlerine ortak olan sayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelike, gazetecilere yıpranma hakkının yeniden verilmesine destek veren muhalefet milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Yapılan değişiklik özellikle bölgede ağır koşullarda görev yapan gazeteciler açısından son derece önemlidir. Bu değişikliğin gazetecilerin bundan sonra sendika ve tüm özlük haklarını alacağı, fikir ve düşüncenin özgürce söylendiği günün başlangıcı olmasını umuyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Gazetecilere yıpranma hakkı verilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER