YUSAR, Kaymakam Baranı ziyaret etti

YUSAR, Kaymakam Baranı ziyaret etti


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Arama Kurtarma Topluluğu (YUSAR), Kaymakam Barboros Baranı makamında ziyaret etti.
     Erciş Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan YUSAR topluluğunu makamında kabul eden Kaymakam Barboros Baran, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Topluluğun ilçe için son derece önemli olduğunu belirten Baran, şöyle konuştu:
     Yıkıcı depremlerin ardından arama kurtarma son derece önem arz eden bir konudur. Buna yaşadığımız depremin ardından bizler şahit olduk. Ercişe en yakın arama kurtarma ekibinin gelip enkazlara müdahale etmesi birkaç saati bulmuştu. İlçemiz birinci derecede deprem kuşağı bölgesinde yer alıyor. Allah korusun yaşanabilecek tekrar bir afette ilçemizde böyle bir ekibin olması, enkazlara daha çabuk müdahale edebilme konusunda son derece önem arz etmektedir. Ben, arama kurtarma topluluğumuzun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
     Topluluğun çalışmaları ve eğitimi konusunda Barana bilgi veren YUSAR Başkanı Öğretim Görevlisi Altuğ Karabey, arama kurtarma topluluğunun 150 gönüllü öğrenciden oluştuğunu ve öğrencilerin deprem, deprem anı, deprem sonrası, arama kurtarma konularında profesyonel bir eğitim aldığını belirtti.
    
     Muhabir: Emre Ilıkan / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber YUSAR, Kaymakam Baranı ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER