Yüzme kursları tamamlanıyor

Yüzme kursları tamamlanıyor


ADANA (A.A) - Büyükşehir Belediyesince bu yıl 48 havuzda verilen kurslarda 20 bin çocuk daha yüzme öğrendi.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaptığı açıklamada, Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak sloganından hareketle Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 48 havuzda gerçekleşen yüzme kurslarının 4. döneminin perşembe günü tamamlanacağını söyledi.
     Bu yıl organize edilen 4 dönemde 20 bin çocuğun daha yüzme öğrendiğini ifade eden Aldırmaz, Çocuklarımız yüzme öğreniyor, analarımızın yüreği yanmıyor. Bu yaz 4 dönemde toplam 20 bin çocuğumuz kurslarımızda yüzme öğrendi. Yüzme kurslarımızdan önce Seyhan Baraj Gölü, Seyhan Nehri ve DSİ sulama kanallarına serinlemek amacıyla giren çocuklarımız yüzme bilmedikleri için yaşamlarını tehlikeye atıyorlardı. Her yaz dönemi 100e yakın çocuğumuz boğularak yaşamını yitiriyordu. Yüzme kurslarımız başladıktan sonra bu sayı yok denecek kadar azaldı. Çünkü yüzme bilen çocuk boğulmaz diye konuştu.
     Aldırmaz, yüzme kurslarında engellileri de unutmadıklarını dile getirerek Seyhan ve Yüreğirdeki 2 havuzumuzu sadece engelli gençler için ayırdık. Yaz boyunca 2 bin 500 engelli gencimiz bu havuzlarda yüzme eğitimi aldı dedi.
     48 yüzme havuzuna ilaveten 3 yüzme havuz inşaatının da son aşamaya geldiğini kaydeden Zihni Aldırmaz, yıl sonuna kadar yüzme havuzu sayısının 51e yükseleceğini, gelecek yıl bu sayının daha da artacağını bildirdi.
    
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Yüzme kursları tamamlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER