Yüzme

Yüzme -Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası Alanyada başladı


ANTALYA (A.A) - Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri, Alanyada başladı.
     Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun 2013 Yılı Faaliyet Programında yer alan Türkiye Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri müsabakaları, Alanya Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunda başladı.
     Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Orhan Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 faaliyet programında yer alan uzun kulvar şampiyonasına 38 spor kulübü ve 120 sporcunun katıldığını söyledi.
     Engelli bireylerin spor ile kendilerine olan güveni arttırdığını kaydeden Tanrıkulu, Engelli sporculara destek verilmeli. Diğer ülkelerden şuan geri görünüyoruz. Öncelikle desteğe ihtiyaç var. Maddi ve manevi olarak büyükleri yanımızda görmek istiyoruz dedi.
     Şampiyonanın engellilerin toplumun bir parçası olduğunu ve bugün engelli sporculara imkan verildiğinde neler yapabileceklerini çok güzel göstermelerinin önemli olduğunu ifade eden Tanrıkulu, şampiyonada sporcuların Engelsiz kulaçlar sloganıyla engellilerin azmini bir kez daha gösterdiğini belirtti.
     Daha sonra müsabakalarda dereceye giren sporculara ödüllerini, Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Orhan Tanrıkulu ile Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt / Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER