Zayıflama hapı içerek komaya giren kadın

Zayıflama hapı içerek komaya giren kadın -Antalya Eczacı Odası: -Halkımızın bu tür ürünleri alırken mutlaka Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırılmış olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir


ANTALYA (A.A) - Antalya Eczacı Odasından, Balıkesirde internetten aldığı zayıflama hapını içerek komaya giren Nilüfer Gülmez adlı kadınla ilgili yapılan açıklamada, Halkımızın bu tür ürünleri alırken mutlaka Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırılmış olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir denildi.
     Antalya Eczacı Odasından yapılan yazılı açıklamada, Balıkesirde yaşayan Nilüfer Gülmezin, internet üzerinden aldığı zayıflama hapını kullandıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı hatırlatıldı. Zayıflama haplarının insan sağlığı üzerindeki riskleri konusunda daha önce de uyarılarda bulunulduğunun belirtildiği açıklamada, yapılan uyarıların haklılığının, yaşanan olayla kendisini bir kez daha gösterdiği vurgulandı.
     Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
     İlacın tek ve gerçek uzmanı olan biz eczacılar, bitkisel olduğu için hiçbir yan etkisi yokmuş gibi gösterilmeye çalışılan bu tür ürünlerin kullanımının ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirdiği yönünde her daim halkı bilinçlendirmeye çalıştık. Antalya Eczacı Odası olarak, bu tür bitkisel kaynaklı farmasötik forma getirilmiş ilaç formundaki ürünlerin, yani ilaç ve ilaç etkisi gösteren ürünlerin tamamının, sadece Sağlık Bakanlığı onayı ile halka ulaştırılması gerektiğine inanıyoruz ve bu konuda büyük bir çaba sarf ediyoruz. Ancak bu tür ürünler maalesef hala Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından ruhsatlandırılmaktadır. Dolayısıyla halkımızın bu tür ürünleri alırken mutlaka Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırılmış olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir.
     Bu tür ürünlerin reklamı, satışı ve kullanımı konusunda yetkilileri acilen önlem alması gerektiğinin belirtildiği açıklamada vatandaşlar, bu ürünleri kullanmamaları konusunda uyarıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Zayıflama hapı içerek komaya giren kadın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER