Zirve Üniversitesi ile Kahramanmaraş Barosu arasında

Zirve Üniversitesi ile Kahramanmaraş Barosu arasında işbirliği protokolü imzalandı


GAZİANTEP (A.A) - Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Kahramanmaraş Barosu arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, işbirliği protokolü, temel yasaların değiştiği ve kanunların sürekli yenilendiği bir dönemde avukatların kendilerini bilimsel yönden geliştirebilmelerini sağlamak amacıyla hazırlandı.
     Protokolü imzalayan Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü ve Kahramanmaraş Baro Başkanı Metin Doğan, gerçekleşecek işbirliğinin çok güzel sonuçlar doğuracağını umduklarını belirtti.
     Prof. Dr. Kütükçü, protokole ilişkin değerlendirmesinde, sadece teorinin hukuk eğitiminin gelişimine katkısı olmayacağını belirtti. Teoriyle uygulamanın beraber çalışılması halinde bir gelişme sağlanabileceğini ifade eden Kütükçü, şunları kaydetti:
     Mutlaka teoriyle uygulama iç içe girmeli ve beraber çalışmalı ki hukuk eğitimi, bilim, mahkeme, kürsüler ve avukatlar gelişebilsin. Zaten geçtiğimiz dönemdeki sorunların temel sebebi eğitimle uygulamanın birbirinden kopuk olmasıydı. Biz bu kopukluğun giderilmesine katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz.
     Baro Başkanı Doğan ise nisanda açılması planlanan Kahramanmaraş Barosu Sosyal Tesislerinde farklı bilimsel ve kültürel etkinlikler düzenleneceğini ifade etti.
     Bundan sonraki süreçte gerek tezsiz yüksek lisans programları, gerekse çeşitli sertifika programları anlamında birçok süreçte üniversiteyle işbirliği yapacaklarını aktaran Doğan, İnşallah yeni dönemde bilimsel ağırlıklı çalışmalara önem vereceğiz ve bunun da ilk adımını atmış olduk değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Zirve Üniversitesi ile Kahramanmaraş Barosu arasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER