Zirve Üniversitesi tanıtım günlerine hazırlanıyor

Zirve Üniversitesi tanıtım günlerine hazırlanıyor


GAZİANTEP (A.A) - Zirve Üniversitesi, tercihlerini yapacak öğrenciler için hem üniversite de hem de alışveriş merkezlerinde tanıtım günlerine hazırlanıyor.
     Zirve Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Eğitimin zirvesinden, yaşamın zirvesine sloganıyla yola çıkan Zirve Üniversitesi 2011-2012 eğitim-öğretim yılını 2bin 825 öğrenci ile tamamladı.
     9 Fakülte 1 Meslek Yüksekokulu ve 2 Enstitüsü bulunan üniversite 2012-2013 yılı için bin 580 kontenjan ayırdı. Bu yıl Sağlık Bilimleri Fakültesini açan üniversite ayrıca Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Lisans programlarını açtı.
     Yeni tercih dönemi için bu yıl farklı uygulamalar yapan üniversite adayların sorularını cevaplamak üzere aday bilgi hattı ve online destek hizmetini kurdu. Üniversite hakkında merak edilen soruları yanıtlamak üzere kurulan Aday Bilgi Hattı ve Online Destekte soruları üniversitenin farklı bölümlerinde okuyan öğrenciler yanıtlıyor. Aynı zamanda [email protected] adresine gelen soruları yanıtlayan öğrencilere yabancılardan da yoğun ilgi geliyor.
     Aday Bilgi Hattında yabancı öğrencilerin sorularını yanıtlayan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü 2. sınıf öğrencisi Eda Eğilmez, Üniversitemizde 40 farklı ülkeden uluslararası öğrenciler var. Bu durum Zirveyi tercih etmelerine etken. Kazakistan, Tacikistan, Senegal ,Malezya ve Kıbrıstan çok telefon geliyor dedi.
     Eğilmez, uluslararası öğrencilerin daha çok İktisadi ve İdari Birimleri Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği, Mühendislik Fakültesine ilgisi olduğunu bildirdi.
     Online Desteke bakan İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Sara Açıkkol ise Öğrenciler özellikle yeni açılan Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında bilgi almak istiyor. İç Mimarlık bölümümüz özel yetenek sınavıyla öğrenci alıyor. Sınav ve başvuru şartları hakkında daha çok sorular geliyor. Bir başka soru ise burslar hakkında geliyor dedi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Zirve Üniversitesi tanıtım günlerine hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER