Zirve Yayınevindeki cinayetler

Zirve Yayınevindeki cinayetler -Malatyadaki yayınevinde 6 yıl önce öldürülen 3 kişiden biri olan Uğur Yüksel için Elazığdaki mezarı başında anma töreni düzenlendi -Törene katılan Diyarbakır Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Gü


ELAZIĞ (A.A) - Malatyadaki Zirve Yayınevinde 18 Nisan 2007de öldürülen 3 kişiden biri olan Uğur Yüksel, Elazığdaki mezarı başında anıldı.
     Sün köyüne bağlı Mansuruşağı mezrasında Yükselin kabri başında düzenlenen anma törenine, Zirve Yayıncılık Genel Müdürü Hamza Özant, Diyarbakır Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Ahmet Güvener ve Protestan Kiliseler Derneği temsilcisi Refik Topçu katıldı.
     Güvenerin konuşmasının ardından dua okundu. Anma törenine katılanlar, mezarlığın çevresini temizledikten sonra Yükselin kabrine çelenk ve karanfil bıraktı.
     Yükselin annesi Hatice ve babası İbrahim Yükselin hasta oldukları için törene katılamadıkları belirtildi.
     Malatyada 18 Nisan 2007de Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, bıçaklanarak öldürülmüştü.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Bu arada, anma töreninin ardından Güvener, bir gazetecinin "Çözüm sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz-" sorusu üzerine, yapılan çalışmalardan son derece umutlu olduklarını söyledi.
     Türkiyenin kandan, nefretten ve bölünmüşlükten kurtulması için Diyarbakırdaki kiliselerde 10 aydır dua ettiklerini belirten Güvener, hükümettin attığı adımların ve akil insanların oluşturulmasının kendilerine cesaret verdiğini kaydetti.
     Herkesin bu sürece destek vermesi gerektiğini vurgulayan Güvener, "Halk, buna destek veren her bir insanı ödüllendirecektir. Duamız, yüreğimizde olan düşünce budur. Gerçekten bu kanın durması, askerlerin ve buradaki halkın acı çekmemesi için bir an evvel bu barış süreci devreye girsin" ifadesini kullandı.
     Akil insanların her kesimle görüştüklerini, ellerini taşın altına koyduklarını belirten Güvener, onların teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.
     Güvener, beklentisi olmayan insanların soruna çözüm aradığını belirterek, onların gelecekte "ülke kahramanı" olarak ilan edileceklerine inandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ahmet Ekici
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Zirve Yayınevindeki cinayetler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER